0B1EC081-7F12-4C67-AC19-1ED10CF0505AArrow downArrow rightArrow rightArrow upCalendarClose984D9BFC-BA95-41CD-AA38-65F5DB27F79DLocation (large)Location (small)MenuNetvliesPlaySearchFacebookInstagramLinkedinTwitter
Tickets

Sara Brincher Galbiati, Peter Helles Eriksen & Tobias Selnaes Markussen

Sara Brincher Galbiati, Peter Helles Eriksen en Tobias Selnaes Markussen - een collectief van drie Deense fotografen - ontvingen de Forhanna toelage voor hun project ‘The Merge’. Tijdens BredaPhoto Festival tonen zij hun nieuwste hoofdstuk in dit project: 'Dystopia'.

The Merge | Dystopia

‘The Merge’ is een diepgaand onderzoek naar kunstmatige intelligentie en robotica. Door middel van een fotografische verkenning, onderzoekt het fotografen-collectief de mogelijkheid dat we misschien wel allemaal in een simulatie leven. Zou het kunnen dat onze wereld een constructie is, een gecreëerde illusie? Het allernieuwste hoofdstuk van hun verkenning heet ‘Dystopia’  (het tegenovergestelde van Utopia). Dystopia is een futuristisch ‘worst-case’ scenario dat aanzet tot een breder debat over kunstmatige intelligentie.

For Hanna

Dit onderzoekende project kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen de curatoren van BredaPhoto en productiehuis Forhanna. Forhanna werd opgericht door documentair fotograaf en kunstenaar Willem Poelstra. Met ForHanna zet Poelstra zich zich in om journalistieke, wetenschappelijke documentaire (beeld)producties, van getalenteerde beeldmakers mogelijk te maken. Door middel van een gezamenlijke Open Call met als insteek het 2018-thema van BredaPhoto werd het project van Brincher Galbiati, Helles Eriksen en Selnaes Markuss geselecteerd.

Het collectief werkte eerder aan het project ‘Phenomena’. Meer weten over dit foto-collectief: lees het interview dat the British Journal of Photography had met Sara, Tobias en Peter over hun werk