BredaPhoto Festival

8 September t/m 23 Oktober 2022

Ron Magielse BredaPhoto Festival 2020, Mary Sibande, Todd R. Darling en Simon Roberts
BredaPhoto toont verhalen die inspireren, ontroeren, confronteren, nieuwe vragen oproepen en bewijzen dat fotografie hét artistieke medium is dat midden in de samenleving staat. Het is een fototentoonstelling waar je de kans krijgt om het werk van nationale en internationale topfotografen te bekijken op bijzondere binnen- en buitenlocaties in Breda. Gedurende zeven weken is de stad een levensgroot canvas die de foto’s een extra dimensie geeft.
BredaPhoto 2022: de tiende editie

BredaPhoto Festival is de grootste fototentoonstelling van de Benelux en vindt iedere twee jaar in het najaar plaats. In 2022 vindt de tiende editie van het Festival plaats van 8 september tot en met 23 oktober.

Kinderen & jongeren

Door een uitgebreid educatief programma voor het primaire en voortgezet onderwijs maken we kinderen en jongeren enthousiast voor actuele fotografie. Net zo belangrijk: een stevige bijdrage leveren aan de groei van visuele geletterdheid onder de jeugd.

Onze bezoekers

Als je van fotografie houdt, kom je naar BredaPhoto. De tentoonstelling is niet alleen een bron van inspiratie voor professionals (fotografen, kunstenaars, curators, studenten) maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie. De geoefende ogen genieten gegarandeerd van de hoogstaande kwaliteit van de werken, maar er is ruimte voor verwondering, fantasie en verbeelding op elk niveau. Bovendien is Breda met haar koninklijke verleden en innovatieve, creatieve hart een geweldige stad om te verkennen!

BredaPhoto 2022: Theatre of Dreams
Van 8 september t/m 23 oktober 2022 vindt de tiende editie plaats van het tweejaarlijkse BredaPhoto Festival. Het thema van deze editie is Theatre of Dreams en gaat over hoop en verandering en presenteert voorstellen voor een nieuwe kijk op de wereld. Verspreid door de stad Breda is zeven weken lang op bijzondere binnen- en buitenlocaties nieuw werk te zien van zo’n 50 internationale fotografen, zowel gevestigde namen als opkomende talenten. Het festival toont een breed scala aan lens-based werk: van interdisciplinaire installaties en videowerken tot vintage prints uit bijzondere archieven en documentaire fotografie.
Internationaal team

Theatre of Dreams zal worden samengesteld door een nieuw team van internationale curatoren. Denise Camargo uit Brazilië, Tanvi Mishra uit India en Mohamed Somji uit Tanzania (woont en werkt in de Emiraten) voegen zich bij curator Reinout van den Bergh en Fleur van Muiswinkel, directeur van BredaPhoto. Dankzij dit team kan het publiek werk van vele voor hen nog onbekende fotografen uit de gehele wereld ontdekken.

Newsha Tavakolian gastcurator Grote Kerk Breda

In De Grote Kerk in het centrum van Breda maakt gastcurator en Magnum fotograaf Newsha Tavakolian de persoonlijke tentoonstelling Space to Breathe waarin zij eigen werk combineert met werk van verschillende makers uit de gehele wereld die haar geïnspireerd of geraakt hebben.

Terugblik eerdere edities
Van 2003 tot nu

In 2003 organiseerde een club fanatieke fotoliefhebbers voor het eerst BredaPhoto. Inmiddels is de tentoonstelling uitgegroeid tot de grootste fototentoonstelling in de Benelux en een van de leidende fototentoonstellingen in Europa.

Werk gerenommeerde fotografen
Afgelopen edities vertoonden onder meer het werk van fotografen zoals Raquel van Haver, Todd R. Darling, Xiaoxiao Xu, Tanya Habjouqa, Martin Parr, Carl De Keyzer, Pieter Hugo, Bloomberg en Chanarin, Todd Hido, Yamamoto Masao, Tom Callemin, Sanne de Wilde, Daniel Szalai en Stephen Gill.

Krijg een indruk van BredaPhoto en bekijk de video’s van de eerdere edities.

BredaPhoto 2020 Aftermovie
BredaPhoto 2018 Aftermovie
BredaPhoto 2016 Aftermovie
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid