Portfolio Reviews

For professional photographers and students

Tijdens het festival organiseren we de Online Portfolio Reviews op drie verschillende zaterdagen. De reviews zullen online plaatsvinden via Zoom. Met de reviews verbinden we professionals met talenten en geven we ze waardevolle feedback op hun werk.
Tijdens BredaPhoto zal er een speciale plek zijn voor de Online International Talent Portfolio Review. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de portfolio reviews online via Zoom te organiseren. Dit is makkelijker om internationale contacten te bereiken. Zonder het milieu te belasten met allerlei reisbewegingen zijn we in staat om mensen uit verschillende landen met elkaar in contact te brengen. We hebben ervoor gekozen om deze online portfolio reviews te organiseren op drie zaterdagen in september en oktober.
Wij zullen professionals uit het veld in contact brengen met talenten van de kunstacademies waarmee wij reeds samenwerken. Hun portfolio's en die van andere opkomende talenten zullen worden beoordeeld door professionals binnen de wereld van de fotografie. Als reviewers hebben we een selectie van curatoren, redacteuren, uitgevers en fotografen uitgenodigd.
Planning of the reviews

 

Zaterdag 15 October 2022

Annegien van Doorn – Fotograaf

Lisanne van Happen – Curator Fotodok – UITVERKOCHT

Marc Prüst – Visueel verhaal editor & fotografie curator – UITVERKOCHT

Marga Rotteveel – Oprichter Docking Station

Mohamed Somji – curator bij Gulf Photo Plus Dubai & co-curator BredaPhoto

Willemijn van der Zwaan – Curator Fotomuseum Den Haag – UITVERKOCHT

Koen Hauser – Fotograaf

Fleur van Muiswinkel – Directeur BredaPhoto

Nina Venus – Kunstenaar & Curator

Anne Ruygt – Fomu Antwerpen – UITVERKOCHT

Biographies of the reviewers

 

Annegien van Doorn – Fotograaf

Annegien van Doorn (1982, Vlissingen, Nederland) nam deel aan BredaPhoto in 2008. Haar werk was te zien in solotentoonstellingen in FOAM museum, C&H Gallery en Melkweg Expo in Amsterdam, MONA Detroit en Youkobo Art Space in Tokyo. Ze heeft ook deelgenomen aan een aantal groepstentoonstellingen in, onder andere: Three Shadows Photography Arts Center Beijing; Himalaya Museum Shanghai; Le Botanique Brussel; en op Les Recontres de la Photographie Festival in Arles.

Fleur van Muiswinkel – Directeur BredaPhoto

Fleur van Muiswinkel is kunsthistoricus en curator. In april 2020 werd zij de eerste directeur van BredaPhoto. Daarvoor was ze artistiek coördinator van de Contour Biënnale in Mechelen (BE), was ze co-directeur bij A Tale of A Tub in Rotterdam (NL), werkte ze als curator performance bij de Oude Kerk in Amsterdam en begon ze haar professionele carrière bij Office for Contemporary Art Norway in Oslo. Van Muiswinkel behaalde haar Master in Curating aan Goldsmiths University in Londen (UK) en haar Master in Art History aan de VU in Amsterdam (NL).

Lisanne van Happen – Curator Fotodok

Lisanne van Happen ondersteunt aanstormend talent in haar werk. Ze is een freelance curator, fondsenwerver en producent gespecialiseerd op het gebied van documentaire fotografie met een bijzondere interesse in sociale vraagstukken. Ze streeft ernaar mensen te verbinden en samenwerkingen te creëren die groter zijn dan de som der delen. Lisanne heeft een BA in documentaire fotografie aan het St. Joost in Breda. Joost in Breda. Ze studeerde sociaal-cultureel werk aan het Koning Willem I college in Den Bosch. En volgde cursussen Sociologie aan de Universiteit Utrecht. De afgelopen negen jaar werkte ze aan projecten voor organisaties als: Docking Station, Prospektor, Critical Mass, Paris College of Art en Machinerie. Momenteel werkt Lisanne voor St.Joost en is talent development lead bij FOTODOK waar ze programma’s ontwikkelt waarmee ze opkomende fotografen ondersteunt op financieel, conceptueel en productioneel vlak.

Koen Hauser – Fotograaf

Koen Hauser (1972, Rijswijk, Nederland) behaalde een Master of Science in Sociale Psychologie voordat hij afstudeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in 2002. In zowel opdracht- als autonome projecten refereert hij aan beeldmateriaal van culturele instituten, musea, archieven en het publieke domein. Zijn werk is tentoongesteld in heel Europa, de Verenigde Staten en China en is vertegenwoordigd in zowel nationale als internationale collecties. Website: www.koenhauser.com

Marc Prüst – redacteur visuele verhalen en curator fotografie

Ik ben actief als redacteur van visuele verhalen en curator van fotografie. Ik heb een methode ontwikkeld voor het creëren van fotografische projecten om fotografen te helpen hun concepten te ontwikkelen, de shoots voor te bereiden en hun werk te bewerken. Ik geef en organiseer workshops en masterclasses, geef lezingen en schrijf over fotografie. Mijn onderzoek naar duurzame business modellen voor documentaire fotografen is in januari 2020 gepubliceerd in ‘Tell your story – A new role for photography in a changing market’ en is te downloaden op de website van Forhanna.

Marga Rotteveel – Oprichter Docking Station

Marga Rotteveel is medeoprichter en directeur van de fotografie-organisatie Docking Station. Ze studeerde fotografie aan het St.Joost in Breda. Na haar afstuderen raakte ze betrokken bij curatie, advisering en projectinitiatie. Ze begon haar carrière als curator bij Fotofestival Naarden en werd creatief directeur bij een latere editie van het festival. In 2010 startte Rotteveel haar eigen onafhankelijke bedrijf, Photorevolt, waar ze shows in binnen- en buitenland cureerde en organiseerde. Rotteveel doceert al vele jaren aan de bachelor- en masteropleiding fotografie van het St.Joost. Ze gelooft sterk in samenwerking en het delen van haar netwerk en expertise; haar doel is om visuele verhalenvertellers te verbinden, te inspireren en te ondersteunen, zodat ze in staat zijn om hun werk naar een divers publiek te brengen. Om deze reden heeft ze de nieuwe fotografie-organisatie Docking Station (Amsterdam, NL) opgericht.

Mohamed Somji – curator bij Gulf Photo Plus Dubai & co-curator BredaPhoto

Mohamed Somji, geboren in Tanzania en opgegroeid in de VAE, is directeur en curator bij Gulf Photo Plus, een in Dubai gevestigde galerie en gemeenschapsorganisatie die visuele praktijken in fotografie cultiveert in de VAE en in de MENASA-regio in het algemeen. Als onderdeel van GPP’s betrokkenheid bij de ontwikkeling van visuele en kritische geletterdheid, betrekt de organisatie de gemeenschap met regelmatige educatieve en kunstprogramma’s. Mohamed is ook een praktiserend documentair fotograaf wiens persoonlijke praktijk schisma’s in het hedendaagse leven lokaliseert en onderzoekt, en de status quo uitdaagt met gevoelig, kritisch commentaar op de politiek van representatie.

Nina Venus – Kunstenaar & curator 

Nina Venus is kunstenaar en curator, woont en werkt in Hamburg, Duitsland. Zij studeerde Romaanse talen en filosofie aan de Ludwig-Maximilians-Universität in München voordat zij zich volledig aan de kunst wijdde en haar MFA ontving van de Tufts University en de School of the Museum of Fine Arts, Boston. Haar werk is tentoongesteld in vele groeps- en solotentoonstellingen in galeries en onafhankelijke instellingen. Als curator organiseerde ze verschillende spraakmakende tentoonstellingen in galeries en instellingen, waaronder AREA REVISITED, een immersieve tentoonstelling tijdens de 6e Triënnale van de Fotografie Hamburg in 2015 en als vitaal onderdeel van de 7e Triënnale van de Fotografie Hamburg initieerde ze de OFF TRIENNALE voor de Deichtorhallen Hamburg in 2018. Onlangs was ze co-curator van HELLO.AGAIN. in Kunsthalle Lüneburg, een retrospectief van wijlen fotograaf Volker Hinz. Sinds 2016 is ze docent en gastprofessor aan de Muthesius Kunsthochschule Kiel. www.ninavenus.de, www.off-triennale.de, www.muthesius-kunsthochschule.de

Willemijn van der Zwaan – Curator Fotomuseum Den Haag

Willemijn van der Zwaan (1989) is sinds 2019 Conservator Fotografie bij Fotomuseum en Kunstmuseum Den Haag. Ze studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht, waar ze zich specialiseerde in Moderne en Hedendaagse Kunst. Na haar afstuderen in 2012 werkte ze als galeriemanager, zelfstandig schrijver, onderzoeker en criticus.

Anne Ruygt- Fomu Antwerpen

Anne Ruygt (NL, 1988) is kunsthistorica en werkt als curator bij fotografiemuseum FOMU in Antwerpen. Voordat ze naar Antwerpen verhuisde, werkte ze aan verschillende curatoriële en onderzoeksprojecten voor musea als het Stedelijk Museum Amsterdam, Tate, Museum Boijmans Van Beuningen, Nederlands Fotomuseum en andere fotografieplatforms waaronder Paradox en Unseen Amsterdam. De afgelopen jaren was zij curator van tentoonstellingen met kunstenaars als Bertien van Manen, Diana Markosian, Aglaia Konrad en Susan Meiselas. Ze is redacteur van Trigger magazine en werkte mee aan publicaties als Issei Suda – My Japan (Fw:Books), Welkom Today – Revisiting South Africa (Kehrer/Atlas Contact) en was co-auteur van een bloemlezing van Nederlandse fotokritiek, in samenwerking met Frits Gierstberg (nai010). Naast haar curatorschap is zij bestuurslid van de Wertheimer Stichting voor Nederlandse Fotografie en adviseur van het Mondriaan Fonds.

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid