International Talent Programme

Academy

ITP —
Vivian Bax Academiebezoek bij St. Joost in Breda 2019
Academy

In 2010 zijn we begonnen met het Academy-programma. In dit programma richten we ons op nog studerende fotografen. We werken samen met negen verschillende kunstacademies in heel Europa. De studenten gaan aan de slag om werk te maken rond het recente thema. In deze periode krijgen zij ondersteuning van zowel hun eigen docenten als het team van curatoren van BredaPhoto en een selectie docenten van de deelnemende kunstacademies.

Persoonlijke feedback
In januari/februari bezoeken we met het team de academies om de studenten persoonlijk feedback te geven op hun werk. In april nodigen we 45 studenten uit om hun werk bij ons in Bielefeld te pitchen waarna negen studenten hun werk mogen exposeren tijdens BredaPhoto 2022. Dit is natuurlijk een geweldige kans! De studenten ontmoeten zo andere mensen in het veld en krijgen een groot publiek voor hun werk: niet alleen binnen de tentoonstelling maar ook via alle andere kanalen van BredaPhoto.


Collaborating art academies

Nederland:
St. Joost Breda School of Art & Design
HKU Utrecht

België:
KASK, School of Arts, Ghent
KASK, Royal Academy of Fine Arts Antwerp
LUCA School of Arts campus NARAFI
LUCA School of Arts campus Sint Lukas Brussels

Duitsland:
University of Applied Sciences Faculty of Art and Design Bielefeld

Hongarije:
Moholy-Nagy University of Art and Design (MOME), Budapest

Finland:
LAB University of Applied Sciences, Lahti

Openingsweek
Tijdens de eerste week van BredaPhoto Festival (7-11 september 2022) organiseren we de BredaPhoto Openingsweek, waarbij alle studenten en talenten welkom zijn. Deze week is een goede gelegenheid om andere fotografen, curatoren en professionals te ontmoeten. Naast deze netwerkmogelijkheden organiseren we een International Portfolio Reviews, lezingen, artist talks, rondleidingen door het festival en natuurlijk een aantal geweldig leuke feesten! Hou de site en onze social media in de gaten voor meer informatie.

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid