International Talent Programme

Academy

ITP —
Vivian Bax Academiebezoek bij St. Joost in Breda 2019
Academy

In 2010 is BredaPhoto gestart met het Academy-programma, waarin de focus ligt op nog studerende fotografen. In het programma werken we samen met tien verschillende kunstacademies in heel Europa. De studenten gaan aan de slag met het maken van werk rondom het thema van het festival. Ze krijgen ondersteuning van zowel hun eigen docenten, een selectie van docenten van de deelnemende kunstacademies én het team van curatoren van BredaPhoto.

Tijdens het programma bezoekt het team van BredaPhoto de academies om de deelnemende studenten te voorzien van persoonlijke feedback op het gemaakte werk. Vervolgens gaan de studenten aan de slag met pitches en mogen ze hun werk presenteren verdeeld over twee dagen. Van elke academie wordt één student geselecteerd waarvan het werk getoond wordt op het aankomende festival — een geweldige kans! De studenten ontmoeten op deze manier andere mensen in het veld en krijgen een groot publiek voor hun werk.

 

Collaborating art academies
Nederland:
St. Joost Breda School of Art & Design
HKU Utrecht
KABK Den Haag

België:
KASK, Royal Academy of Fine Arts Antwerp
LUCA School of Arts campus NARAFI
LUCA School of Arts campus Sint Lukas Brussels

Duitsland:
University of Applied Sciences Faculty of Art and Design Bielefeld

University of the Arts Bremen

Hongarije:
Moholy-Nagy University of Art and Design (MOME), Budapest

Finland:
LAB University of Applied Sciences, Lahti

Openingsweek
Tijdens de eerste dagen van het BredaPhoto Festival worden er vele activiteiten georganiseerd waarbij we alle studenten en talenten verwelkomen. Het is een goede gelegenheid om mede- fotografen, curatoren en professionals te ontmoeten. Naast deze netwerkmogelijkheden worden er ook portfolio reviews, lezingen, artist talks en rondleidingen georganiseerd.

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid