Ontdek het festival 2024

Van 13 september t/m 3 november 2024 tovert BredaPhoto de stad Breda om tot een groot podium voor fotografie en video. Meer dan zeven weken lang tonen internationale topfotografen zij aan zij met jonge talenten hun visie op het thema Journeys. De reis is een metafoor voor ontwikkelingen die iedereen in het leven meemaakt en die soms alles op z’n kop zet. Een thema dat goed aansluit bij jongeren, die op hun eigen manier ook een bijzondere ontwikkelingsreis doormaken.

De leerlingen en de leerkracht bezoeken het festival en krijgen een rondleiding onder begeleiding van een ervaren gids. We vertellen meer over de uiteenlopende projecten en fotografen, en de verhouding tot het thema ‘Journeys’. Tijdens de rondleiding is er voldoende ruimte voor vragen.

Naast het festivalbezoek worden er digitaal opdrachten toegestuurd via ‘Padlet’. Deze opdrachten kunnen voorafgaand aan het festivalbezoek of achteraf in de klas uitgevoerd worden. Vijf fotografen en hun projecten zijn geselecteerd en gebruikt ter inspiratie voor de opdrachten. Aan de hand van interviewvideo’s krijgen de leerlingen meer achtergrondinformatie en vervolgens gaan ze zelf aan de slag. Bekijk de video hieronder als voorproefje!

Doelgroep: VMBO/HAVO/VWO

Wil je alleen de opdrachten ontvangen of enkel een rondleiding over het festival? Neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar een aanbod op maat.

Voor meer informatie mail educatie@bredaphoto.nl

Connecting Dreams
Pilot project

Vanuit het thema Theatre of Dreams heeft BredaPhoto een Pilot project ontwikkeld waarin jongeren uit verschillende delen van de wereld een creatieve verbinding met elkaar aan zijn gegaan. Want hoe verschillend onze werelden ook zijn, dromen doen we allemaal! De jongeren werkten aan een tweeluik. Dit kan een foto zijn of een schilderij of tekening, maar ook een gedicht, muziekstuk of spoken word. De tweeluiken werden tentoongesteld op het festival.

De pilot is goed bevallen. BredaPhoto werkt aan een vervolg.

Ron Magielse Pilot Connecting Dreams 2022
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid