Primair Onderwijs

4 - 12 jaar

Ontdek het festival 2024 (groepen 6 t/m 8)

Van 13 september t/m 3 november 2024 tovert BredaPhoto de stad Breda om tot een groot podium voor fotografie en video. Meer dan zeven weken lang tonen internationale topfotografen zij aan zij met jonge talenten hun visie op het thema Journeys. De reis is een metafoor voor ontwikkelingen die iedereen in het leven meemaakt en die soms alles op z’n kop zet. Een thema dat goed aansluit bij de leefwereld van kinderen, die op hun eigen manier ook een bijzondere ontwikkelingsreis doormaken.

De kinderen krijgen een inleiding in de klas waarin het festivalthema wordt uitgelegd, met inspirerende filmpjes van enkele kunstenaars. Vervolgens bezoeken de kinderen en de leerkracht het festival en krijgen een rondleiding door een ervaren gids met achtergrondinformatie en prikkelende vragen en opdrachten. Terug in de klas volgen evaluatie en actieve verwerkingsopdrachten waarin hun eigen reis wordt onderzocht.

Wil je meer weten over het educatieprogramma en de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@bredaphoto.nl

Kunsttastisch: 'Is jouw lucht net zo blauw als die van mij?' (groepen 1 t/m 4)

Met je blote voeten een voel tegel bevoelen of met je neus verschillende geurtjes ruiken. Voelt en ruikt jouw kunstwerk hetzelfde als mijn kunstwerk?

Kunsttastisch is een educatieprogramma van BredaPhoto, Blind Walls Gallery en Stedelijk Museum Breda onder de naam Beeldend Breda. Leerlingen uit groep 1 t/m 4 maken kennis met beeldende kunst door verschillende vormen van beeldende kunst met hun zintuigen te onderzoeken.

Het programma bestaat uit een lespakket van 7 opdrachten. Deze worden behandeld in 3 á 4 momenten. Het programma wordt in de klas uitgevoerd door de leerkracht of door een museumdocent.

Vijf zintuigen
Het lespakket start met een kennismaking van de vijf zintuigen: zien, voelen, horen, proeven en ruiken. Tijdens de lessen onderzoeken de leerlingen met hun zintuigen vier verschillende soorten beeldende kunst; zoals fotografie, schilderkunst en beeld in de openbare ruimte. In de lessen komt elke keer een ander zintuig op een actieve manier aan bod.

Het materiaal wordt aangeleverd in een leskist wat de school kan lenen. Daarbij hoort een handleiding, digitale bestanden zoals beeld- en geluidsfragmenten in een PowerPoint en materiaal om de opdrachten mee uit te voeren.

Museumdocent
De mogelijkheid bestaat om een museumdocent voor een of meerdere lessen in te kopen.

Wil je meer weten over het educatieprogramma en de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@bredaphoto.nl

De Fotoserie - Samen aan de slag met gericht kijken, fotografie en technologie (groepen 6 t/m 8)

Een fotoserie is een verzameling foto’s gemaakt door een fotograaf, die samen een verhaal vertellen. In deze lessenserie bekijken we een paar van deze bijzondere fotografen en hun series, waarna we zelf aan de slag gaan om vanuit onze eigen blik op de wereld een fotoserie te maken. 

Waar ben jij nieuwsgierig naar? Hoe kijk jij? Wat valt jou op? Tijdens de lessen leer je ook, door middel van verschillende fotografische technieken en programma’s, hoe je jouw serie kan vormgeven op de manier zoals jij dat voor ogen hebt.

Het programma bestaat uit 4 lessen, de eerste en de laatste worden uitgevoerd door een vakleerkracht

Wil je meer weten over het educatieprogramma en de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@bredaphoto.nl

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid