Primair Onderwijs

4 - 12 jaar

Kunsttastisch: 'Is jouw lucht net zo blauw als die van mij?' (groepen 1 t/m 4)

Met je blote voeten een voel tegel bevoelen of met je neus verschillende geurtjes ruiken. Voelt en ruikt jouw kunstwerk hetzelfde als mijn kunstwerk?

Kunsttastisch is een educatieprogramma van BredaPhoto, Blind Walls Gallery en Stedelijk Museum Breda onder de naam Beeldend Breda. Leerlingen uit groep 1 t/m 4 maken kennis met beeldende kunst door verschillende vormen van beeldende kunst met hun zintuigen te onderzoeken.

Het programma bestaat uit een lespakket van 7 opdrachten. Deze worden behandeld in 3 á 4 momenten. Het programma wordt in de klas uitgevoerd door de leerkracht of door een museumdocent.

Vijf zintuigen
Het lespakket start met een kennismaking van de vijf zintuigen: zien, voelen, horen, proeven en ruiken. Tijdens de lessen onderzoeken de leerlingen met hun zintuigen vier verschillende soorten beeldende kunst; zoals fotografie, schilderkunst en beeld in de openbare ruimte. In de lessen komt elke keer een ander zintuig op een actieve manier aan bod.

Het materiaal wordt aangeleverd in een leskist wat de school kan lenen. Daarbij hoort een handleiding, digitale bestanden zoals beeld- en geluidsfragmenten in een PowerPoint en materiaal om de opdrachten mee uit te voeren.

Museumdocent
De mogelijkheid bestaat om een museumdocent voor een of meerdere lessen in te kopen.

Wil je meer weten over het educatieprogramma en de mogelijkheden? Neem contact met ons op via educatie@bredaphoto.nl

Aanmelden kan via educatiewijzerbreda

Plastic Age (groepen 5 t/m 8)

Met hernieuwde verbeeldingskracht de wereld van fotografie ervaren
Ik kijk naar een foto. Een foto van een koe. Niet zomaar een koe. Nee, het achterwerk van een koe versierd met een gele ballon, een blauwe plastic buis met trechter en plastic, heel veel plastic.

Het regent, ik kijk om me heen. Wat zie ik daar?
Help! Een tijger. Nee, gelukkig. Het is een paraplu. Een paraplu met een afbeelding van een tijger.

Dit zijn twee beelden van fotografen,  Alexey Shlyk en Annegien van Doorn. Alexey houdt zich bezig met onze  “plastic age” door middel van een vleugje humor. Hoe kunnen we materiaal zoals plastic inzetten om duurzame uitvindingen te doen? Annegien laat zien dat wij de natuur binnenhalen in ons dagelijks leven. Een broek met een panterprint, een afwasborstel vermomd als flamingo, een container met sticker van een bloem. Maakt dit ons gelukkiger? Staan we zo dichter bij de natuur?

Bestaande dingen met nieuwe ogen bekijken aan de hand van een zorgvuldig samengesteld lessenpakket.

Voor meer informatie mail educatie@bredaphoto.nl

Aanmelden kan via educatiewijzerbreda

BredaPhoto on Tour (groepen 5 t/m 8)

Vandaag de dag worden we overspoeld met fotografische beelden. Snel gemaakt, vluchtig bekeken! Hoe ga je verstandig om met al die beelden? Welke 21e eeuwse vaardigheden heb je daarvoor nodig?

Foto’s vertellen een verhaal
BredaPhoto laat zien dat de fotograaf altijd iets wil zeggen met zijn beelden. Hij wil er een verhaal mee vertellen, iets duidelijk maken. De keuze van de fotograaf leidt tot bepaalde emoties bij de kijker. Verbazing, verwondering, hoop, schaamte, liefde, jaloezie. Kortom de foto’s leven!

Uit de afgelopen edities van BredaPhoto Festival is een compacte mobiele expositie samengesteld met werken van 30 fotografen uit alle delen van de wereld die goed aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen.

Een ontdekkingsreis
In vier lessen van 35 minuten gaan de leerlingen actief aan de slag met spannende, emotionele en verbazingwekkende foto’s. Ze worden gestimuleerd en geïnspireerd om zelf op ontdekkingsreis te gaan.

De mobiele tentoonstelling BredaPhoto on Tour bestaat uit 8 kunststof kubussen van 50x50x50 cm. Desgewenst is er een kleinere versie beschikbaar.

Wil je meer weten over het educatieprogramma en de mogelijkheden? Neem contact met ons op via educatie@bredaphoto.nl

Aanmelden kan via educatiewijzerbreda

Een nieuwe wereld wacht op jou en mij… (groepen 5 t/m 8)

“Wij staan nu samen aan een nieuw begin, een nieuwe wereld wacht op jou en mij”.

Hoe de wereld van morgen eruit zal zien? Niemand die het weet. Dat is natuurlijk spannend……

Interactief en opwindend
BredaPhoto brengt een stukje festival naar jouw school. Voor de groepen 5 t/m 8 is een spannende, ontroerende en interactieve lessenserie ontwikkeld. In vier lessen maak je kennis met verschillende fotografen en hun bijzondere kijk op de wereld.

Wil je meer weten over het educatieprogramma en de mogelijkheden of jouw groep aanmelden? Neem contact met ons op via via educatie@bredaphoto.nl

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid