Organisatie

Over ons

Over BredaPhoto

BredaPhoto toont verhalen die inspireren, ontroeren, confronteren, nieuwe vragen oproepen en bewijzen dat fotografie hét artistieke medium is dat midden in de samenleving staat. BredaPhoto biedt je de kans om het werk van nationale en internationale topfotografen te bekijken op bijzondere binnen- en buitenlocaties in Breda. Elke twee jaar organiseert BredaPhoto het BredaPhoto Festival. Gedurende zeven weken is de stad een levensgroot canvas die de foto’s een extra dimensie geeft. Maar BredaPhoto is meer dan een tweejaarlijks fotofestival.

Educatie

Door een uitgebreid educatief programma voor het primaire en voortgezet onderwijs maken we kinderen en jongeren enthousiast voor actuele fotografie. Net zo belangrijk: een stevige bijdrage leveren aan de groei van visuele geletterdheid onder de jeugd.

Springplank voor jong, internationaal fotografietalent

Het BredaPhoto International Talent Program (ITP) is een Europees platform van fotografie-, kunstacademies en BredaPhoto. Het doel is om opkomend fotografietalent in Europa te scouten en te ontwikkelen. Het ITP heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een belangrijk onderdeel van de tweejaarlijkse tentoonstelling. Het is een uitgelezen kans voor getalenteerde jonge fotografen, die zo de kans krijgen hun werk te laten zien samen met internationaal bekende fotografen. We zijn dan ook trots op onze langdurige samenwerkingen met kunstacademies in Nederland, België, Duitsland, Hongarije en Finland.

Onze bezoekers

Als je van fotografie houdt, kom je naar BredaPhoto. De tentoonstelling is niet alleen een bron van inspiratie voor professionals (fotografen, kunstenaars, curators, studenten) maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie. De geoefende ogen genieten gegarandeerd van de hoogstaande kwaliteit van de werken, maar er is ruimte voor verwondering, fantasie en verbeelding op elk niveau. Bovendien is Breda met haar koninklijke verleden en innovatieve, creatieve hart een geweldige stad om te verkennen!

Van 2003 tot nu

In 2003 organiseerde een club fanatieke fotoliefhebbers voor het eerst BredaPhoto. Inmiddels is de tentoonstelling uitgegroeid tot de grootste fototentoonstelling in de Benelux en een van de leidende fototentoonstellingen in Europa.

Werk gerenommeerde fotografen
Afgelopen edities vertoonden onder meer het werk van fotografen zoals Raquel van Haver, Todd R. Darling, Xiaoxiao Xu, Tanya Habjouqa, Martin Parr, Carl De Keyzer, Pieter Hugo, Bloomberg en Chanarin, Todd Hido, Yamamoto Masao, Tom Callemin, Sanne de Wilde, Daniel Szalai en Stephen Gill.

Jaarverslagen

Bekijk hier de jaarverslagen van BredaPhoto:

Jaarverslag 2023

Jaarverslag 2022

Jaarverslag 2021

Jaarverslag 2020

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid