All That Breathes

Filmprogramma Vrije Vogels ism Filmhuis Breda

Filmprogramma Vrije Vogels - All That Breathes

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Vrije Vogels – door de lens van internationale topfotografen van BredaPhoto en de Grote Kerk Breda heeft het Filmhuis Breda een speciaal filmprogramma samengesteld. Gedurende de looptijd van de tentoonstelling kun je elke maand op een donderdagavond naar een film die aansluit op Vrije Vogels.

Op donderdagavond 28 september starten we met de eerste film in de reeks:

All That Breathes

De Indiase broers Nadeem en Saud zijn ervan doordrongen dat alles wat ademt met elkaar verbonden is. Vanuit die visie ontfermen ze zich al zo’n twintig jaar over gewonde zwarte wouwen in hun woonplaats Delhi. De roofvogels spelen een belangrijke rol in het ecosysteem van de stad, maar hebben zwaar te lijden onder de toenemende luchtvervuiling. Deze veelbekroonde docu volgt de bedachtzame broers (en hun trouwe medewerker Salik) bij hun werk, en schetst en passant een portret van een stad vol politieke en ecologische dreigingen. De fraaie shots, rustige montage en filosofische mijmeringen zorgen voor een meditatieve filmervaring. Oscarnominatie voor beste documentaire.

Regie: Shaunak Sen
Muziek: Roger Goula Sarda
Jaar: 2022
Genre: documentaire
Kijkwijzer: 9 jaar
Tickets: binnenkort verkrijgbaar via Filmhuis Breda

 

Official Trailer
Vrije Vogels - door de lens van internationale topfotografen

Atelier EXB, BredaPhoto en de Grote Kerk Breda bundelen hun krachten en brengen van 16 september t/m 3 december 14 internationale topfotografen die hun eigen visie op vogels geven samen in tentoonstelling Vrije Vogels. Vrije Vogels is als een volière van de wereld, van bekende stadsvogels tot de vogels in verre landen. De verschillende perspectieven van de fotografen nodigden de bezoeker uit om de vogels te bewonderen in hun leefomgeving. De foto’s tonen de verscheidenheid aan werelden waarin vogels leven en roepen tegelijkertijd vragen op over bedreigingen voor hun leefomgeving, waarvan klimaatverandering de meest alarmerende is. Dat de tentoonstelling plaatsvindt in de Grote Kerk Breda geeft de tentoonstelling een extra dimensie; van oudsher worden vogels en hun vleugels gezien als symbool van verbinding tussen de mens en het hogere. Ook in de Grote Kerk Breda vinden we een verscheidenheid aan vogels en hun symbolische betekenissen terug. Klik hier voor uitgebreide info.

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid