Portfolio Reviews

For professional photographers and students

Tijdens het festival organiseren we de Online Portfolio Reviews op drie verschillende zaterdagen. De reviews zullen online plaatsvinden via Zoom. Met de reviews verbinden we professionals met talenten en geven we ze waardevolle feedback op hun werk.
Tijdens BredaPhoto zal er een speciale plek zijn voor de Online International Talent Portfolio Review. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de portfolio reviews online via Zoom te organiseren. Dit is makkelijker om internationale contacten te bereiken. Zonder het milieu te belasten met allerlei reisbewegingen zijn we in staat om mensen uit verschillende landen met elkaar in contact te brengen. We hebben ervoor gekozen om deze online portfolio reviews te organiseren op drie zaterdagen in september en oktober.
Wij zullen professionals uit het veld in contact brengen met talenten van de kunstacademies waarmee wij reeds samenwerken. Hun portfolio's en die van andere opkomende talenten zullen worden beoordeeld door professionals binnen de wereld van de fotografie. Als reviewers hebben we een selectie van curatoren, redacteuren, uitgevers en fotografen uitgenodigd.
Planning van de Reviews

 

Zaterdag 1 October 2022

Lotti Pronk – onafhankelijk curator

Marc Prüst – redacteur visuele verhalen & curator fotografie

Nina Venus – kunstenaar & curator

Valeria Posada Villada – Foam

Rob van Hoesel – Uitgeverij Eriskay Connection

Alexey Shlyk – Fotograaf

Daan Zuijderwijk – Fotograaf

Biographies of the reviewers

 

Alexey Shlyk – Fotograaf

Alexey Shlyk (1986) is een in Wit-Rusland geboren kunstenaar die woont en werkt in Antwerpen, België. In 2008 behaalde hij een MA in wiskunde, gevolgd door een MA in fotografie aan het KASKA, Antwerpen en een MA in onderzoek in kunst en design in Sint-Lucas, Antwerpen.

Shlyk heeft solotentoonstellingen gehad in Wit-Rusland, België, Noorwegen en Rusland en heeft deelgenomen aan verschillende fotofestivals en kunstbeurzen: Breda Photo, Format, Belfast Photo Festival, Art Brussels, Untitled Miami, Photo Phnom Penh, Darmstädter Tage der Fotografie en Photo España.

Als erkenning voor zijn werk heeft Shlyk verschillende prijzen en nominaties ontvangen, waaronder ArtContest, Carte Blanche Paris Photo, LensCulture Emerging Talents Award, Prijs Roger De Conynck, Prix Levallois (shortlist), Publieksprijs bij ING Unseen Talent Award en COVID-19 FOMU werkbeurs.

Zijn werk werd o.a. gepubliceerd in GEO Germany, British Journal of Photography, Artpress, Fisheye, Corriere della Sera, Néon en De Standaard.

Daan Zuijderwijk – Fotograaf

Daan Zuijderwijk (1974, Sassenheim) is afgestudeerd aan de St. Joost School voor Kunst en Vormgeving in Breda. Sinds 2017 reist hij door Europa met zijn partner Maaike Vergouwe en hun drie dochters. Op zoek naar een leven dichter bij de natuur en met een kleine ecologische voetafdruk. Door middel van zijn fotografische nachtlandschappen onderzoekt Zuijderwijk de relatie tussen mens en natuur. Zuijderwijk ‘manipuleert’ het landschap door lijnen, cirkels, kleur of licht toe te voegen aan zijn visuele interpretaties in een poging om de verborgen aspecten ervan te onthullen. Of juist te benadrukken dat onze perceptie van het landschap een samenspel is van onze zintuigen en verbeelding. In 2019 publiceerden Zuijderwijk en Vergouwe het boek “Mapping.

Lotti Pronk – Onafhankelijk curator

Lotti Pronk is een onafhankelijke fotoredacteur en producent van fotografieprojecten. Lotti heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de (internationale) fotoagentuurbranche. Ze zette het kantoor op van internationaal fotoagentschap NOOR, waar ze ook de verkoopafdeling leidde. Na haar agentuurwerk begon ze als zelfstandig consultant, fotoredacteur en producent van publicaties en presentaties, gespecialiseerd in internationale reportages, sociaal-documentaire fotografie en langlopende fotoprojecten. Momenteel is ze fotoredacteur bij Wordt Vervolgd van Amnesty International, creatief producent bij de Nationale Portrettengalerij en zal ze in de nabije toekomst een storytelling gallery lanceren. Ze is gevestigd in Amsterdam.

Marc Prüst – redacteur visuele verhalen en curator fotografie

Ik ben actief als redacteur van visuele verhalen en curator van fotografie. Ik heb een methode ontwikkeld voor het creëren van fotografische projecten om fotografen te helpen hun concepten te ontwikkelen, de shoots voor te bereiden en hun werk te bewerken. Ik geef en organiseer workshops en masterclasses, geef lezingen en schrijf over fotografie. Mijn onderzoek naar duurzame business modellen voor documentaire fotografen is in januari 2020 gepubliceerd in ‘Tell your story – A new role for photography in a changing market’ en is te downloaden op de website van Forhanna.

Nina Venus – Kunstenaar & curator 

Nina Venus is kunstenaar en curator, woont en werkt in Hamburg, Duitsland. Zij studeerde Romaanse talen en filosofie aan de Ludwig-Maximilians-Universität in München voordat zij zich volledig aan de kunst wijdde en haar MFA ontving van de Tufts University en de School of the Museum of Fine Arts, Boston. Haar werk is tentoongesteld in vele groeps- en solotentoonstellingen in galeries en onafhankelijke instellingen. Als curator organiseerde ze verschillende spraakmakende tentoonstellingen in galeries en instellingen, waaronder AREA REVISITED, een immersieve tentoonstelling tijdens de 6e Triënnale van de Fotografie Hamburg in 2015 en als vitaal onderdeel van de 7e Triënnale van de Fotografie Hamburg initieerde ze de OFF TRIENNALE voor de Deichtorhallen Hamburg in 2018. Onlangs was ze co-curator van HELLO.AGAIN. in Kunsthalle Lüneburg, een retrospectief van wijlen fotograaf Volker Hinz. Sinds 2016 is ze docent en gastprofessor aan de Muthesius Kunsthochschule Kiel. www.ninavenus.de, www.off-triennale.de, www.muthesius-kunsthochschule.de

Rob van Hoesel – Uitgeverij Eriskay Connection

Rob van Hoesel (1974) studeerde grafische vormgeving aan het St.Joost in Breda (NL), waar hij in 2002 afstudeerde. Hij werkte 4 jaar bij ontwerpbureau Kummer & Herrman in Utrecht en startte eind 2005 de studio. In 2011 startte hij een onafhankelijke uitgeverij genaamd The Eriskay Connection. Eriskay Connection werkt voornamelijk aan boekontwerp en redactionele projecten naast culturele identiteiten en print campagnes. Ze zijn vooral geïnteresseerd in projecten die een relevante materie in kaart brengen, inzicht geven in de wereld waarin we leven, een verhaal vertellen, een statement maken, een geschiedenis blootleggen of richting geven aan onze blik op de toekomst. En ze houden van kunstprojecten die flirten met wetenschap…

Valeria Posada Villada – Assistant curator Foam

Assistent Curator Publieke Praktijk bij Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Historicus, schrijver en onderzoeker. BA in Geschiedenis en MA in Kunst en Museum Studies.

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid