BredaPhoto Festival

2018

To Infinity and Beyond —
Ron Magielse Tentoonstelling Lola Keyezua 2018

BredaPhoto Festival 2018: To Infinity and Beyond

58 fotografen uit 25 landen | 2.044 foto’s | 15 locaties | 7 weken | 1 stad

Na zeven weken kwam er een einde aan de achtste editie van BredaPhoto Festival 2018. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde festivaleditie. Van 5 september tot en met 21 oktober ontving het festival circa 25.000 betalende bezoekers (inclusief educatie, rondleidingen en meer dan 14.000 verkochte tickets) en circa 55.000 niet-betalende bezoekers aan de exposities in de Bredase binnenstad en de wijk Belcrum.

 

Positieve reacties bezoekers en media

De reacties van bezoekers en media op het programma waren positief. Landelijk dagblad Trouw kopte voor de serie van Jos Jansen op het festival: “Onbegrijpelijk mooi: de wetenschap in beeld”. De Volkskrant beoordeelde het festival met maar liefst vijf sterren: “De kwaliteit van hun werk is bijna zonder uitzondering groot” en noemde het “… een grandioos festival”. Landelijk dagblad AD noemde het werk van de fotografen “een staalkaart van de huidige fotografiewereld” en lokale krant BN DeStem kopte “BredaPhoto geeft stof tot nadenken”.

 

Hoogtepunten van 2018

Een van de hoogtepunten was de video-installatie The Believers van Geert van Kesteren in de voormalige Koepelgevangenis die ruim 13.000 bezoekers trok. Een ander hoogtepunt volgens bezoekers was de tentoonstelling in de voormalige Backer & Rueb fabrieken in de Belcrum waar o.a. werk te zien was van de Afrikaanse fotografe Keyezua. Blikvanger op het Chassé Park was dit jaar het speciaal door architectenbureau MVRDV ontworpen openluchtmuseum The Infinity Path. Daar hing ook de door het publiek meest gefotografeerde en op sociale media gedeelde foto: het door Osborne Macharia gemaakte beeld van de Nigeriaanse dierenfluisteraar van de Hausa-stam in felgekleurd maatpak met zijn aap als metgezel.

To Infinity and Beyond —
Uma Media aftermovie 2018
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid