Ahndraya Parlato & Gregory Halpern

East of the Sun, West of the Moon

Ahndraya Parlato & Gregory Halpern East of the Sun, West of the Moon - High Falls
Drie jaar lang maakte het fotografenpaar Ahndraya Parlato en Gregory Halpern vier keer per jaar foto's: tijdens de zonnewende en de equinox. Op het tijdstip van de equinox is de lengte van dag en nacht overal op aarde ruwweg gelijk (een half etmaal) en komt de zon precies in het oosten op. Het resulteerde in een serie genaamd East of the Sun, West of the Moon. De titel komt van een Noors volksverhaal, dat speelt met de onmogelijkheid om de voortdurend verschuivende oriëntatiepunten als navigatie te gebruiken voor het leven. De fotografen omarmden dit verwarrende aspect van de werkelijkheid, terwijl ze zich op ongrijpbare of onmogelijke plaatsen bevonden. Je herkent in deze serie thema's als overgang en vernieuwing, lichtheid en duisternis, geboorte en dood en het verstrijken van de tijd in het algemeen.
Ahndraya Parlato & Gregory Halpern East of the Sun, West of the Moon - Candle
Over Ahndraya Parlato & Gregory Halpern

Ahndraya Parlato
Ahndraya Parlato (1980, Kailua, Hawaï), heeft een BA in fotografie van Bard College en een Master Fine Arts behaald aan California College of the Arts. Parlato is professor fotografie aan het Rochester Institute of Technology, VS. in 2020 ontving zij de New York Foundation for the Arts Joy of Photography Grant. Ze heeft twee monografieën gepubliceerd, Who Is Changed en Who Is Dead (Mack, 2021) en A Spectacle and Nothing Strange (Kehrer, 2016). Haar samenwerking met Gregory Halpern, East of the Sun, West of the Moon, werd in 2014 gepubliceerd door Études Books.

Gregory Halpern

Gregory Halpern (1977, Buffalo, VS) heeft een BA in geschiedenis en literatuur behaald aan Harvard University, Cambridge, VS. Zijn Master in Fine Arts behaalde hij aan California College of the Arts, San Francisco, VS. Hij doceerde aan California College of the Arts, Cornell University, School of the Museum of Fine Arts, Boston, Harvard University en de Harvard Graduate School of Design. Momenteel doceert hij aan het Rochester Institute of Technology. Halpern heeft zeven fotoboeken gepubliceerd, is de ontvanger van een Guggenheim Fellowship en is een geassocieerd lid van Magnum Photos.

Locatie: Station

Ahndraya Parlato & Gregory Halpern East of the Sun, West of the Moon - Puppy Pitbull
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid