Alexandra Polina

Steindamm Atlas

Alexandra Polina Steindamm Atlas
Alexandra Polina Steindamm Atlas
Nergens anders in Hamburg hoor je zoveel verschillende talen tegelijkertijd als in Steindamm. Het is een straat waar alles naast elkaar bestaat; oosterse restaurants, illegale prostitutie, diamantverkoop, moskeeën, seksshops, een methadonkliniek en diverse winkels met producten van over de hele wereld. Steindamm-Atlas toont de lokale gemeenschap in al zijn variatie en visuele rijkdom. Alexandra Polina onderzoekt deze lokale gemeenschappen met al hun unieke persoonlijke stijlen, ze legt de verhalen van de straat vast door middel van details en viert hun individuele esthetische keuzes.
Opgegroeid als een minderheid in een multi-etnische stad in Oezbekistan, wordt Polina in haar werk gedreven door luide, heldere kleuren en rijke texturen. Ze breekt graag met het klassieke idee van esthetische categorieën en benadrukt de mengeling van alles wat niet past binnen de schoonheidsnormen van de westerse samenleving. Andere terugkerende thema’s in haar werk zijn migratie en identiteit, met name hun sociale en emotionele aspecten.
Over Alexandra Polina

Alexandra Polina (1984, Tashkent, Oezbekistan) studeerde journalistiek aan de Nationale Universiteit van Oezbekistan in Tasjkent. Ze studeerde in 2017 af aan de University of Applied Science in Bielefeld met een MA in Art and Design. Ze wint verschillende prijzen, waaronder Grand Prix van Fotofestiwal Lodz, Gute Aussichten.

Locatie: Foodhall & BRACK

Alexandra Polina Steindamm Atlas
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid