Anaïs López

Bloedband

Anaïs López Bloedband
De oma van fotograaf Anaïs López liet in 1946 haar twee kleine kinderen achter en vertrok met haar Nazi-liefje naar Zuid-Amerika, althans zo gaat het verhaal. Om grip te krijgen op haar verleden, doet Anaïs obsessief onderzoek naar haar familiegeschiedenis. Maar hoe dieper ze graaft, hoe meer ze de grip verliest. Hoe belangrijk is het om je familiegeschiedenis te kennen?

Het begon met een vraag: ‘Mag ik je moeder gaan zoeken?’ Niet wetende dat het trekken aan dat ene draadje van het verleden haar familiegeschiedenis voorgoed zou veranderen. Anaïs doorzoekt genealogische databanken, speurt het internet af, neemt DNA-tests af, raakt familie kwijt en vindt allemaal nieuwe ooms en tantes aan de andere kant van de wereld. Iedereen in de familie vertelt een eigen versie van de geschiedenis.

Haar oma Willy blijkt een nieuw leven te hebben opgebouwd. Heeft ze ooit nog teruggedacht aan haar oudste dochter? Als López een doos in handen krijgt met allemaal foto’s van haar grootmoeder, denkt ze eindelijk dichter bij de waarheid te komen. Maar starend naar de snapshots uit haar oma’s leven, komt ze erachter dat foto’s geen onomstotelijk bewijs vormen, maar de bouwstenen van een verhaal, waarvan iedereen een eigen versie maakt.

Bloedband is een film van Anaïs López, geproduceerd door Prospektor in co-productie met KRO-NCRV.

Anaïs López Bloedband
Anaïs López Bloedband
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid