Daan Zuijderwijk en Maaike Vergouwe

Nomadland

Daan Zuijderwijk en Maaike Vergouwe Nomadland - 30 minutes walk at Bardenas Reales
In 2017 ging kunstenaar en fotograaf Daan Zuijderwijk samen met zijn partner Maaike Vergouwe en hun drie dochters Fenna, Alba en Isolde op zoek naar een andere manier van leven. Ze wilden dichter bij de natuur zijn en een kleinere ecologische voetafdruk. Het gezin verliet Nederland, met een tiny house op wielen, op reis door de verschillende outbacks van Europa.
Deze eenvoudige en flexibele levensstijl bleek niet alleen een goede manier om de pandemie het hoofd te bieden, het veranderde ook hun kijk op de samenleving op een fundamentele manier. Bij BredaPhoto maken ze een tussenstop en parkeren ze hun huis op wielen om een tijdelijke tent op te zetten. Het kamp, genaamd Nomadland, dient als een ruimte om hun verhalen te delen.
Met deze installatie wil Zuijderwijk de aandacht vestigen op het nomadische perspectief - een frisse blik die de nadruk legt op een nieuwe kijk op de westerse samenleving, en na te denken over huidige en toekomstige uitdagingen.
De installatie omvat zowel beelden uit hun leven als Zuijderwijks conceptuele werken. Deze laatste zijn gemaakt tijdens vele uren wandelen, rennen en klimmen door gevarieerde Europese landschappen 's nachts. Zuijderwijk 'manipuleert' het landschap door lijnen, cirkels, kleur of licht toe te voegen aan zijn visuele vertolkingen in een poging de verborgen aspecten ervan te onthullen. Of juist te benadrukken dat onze perceptie van het landschap een combinatie is van onze zintuigen en verbeeldingskracht.
Daan Zuijderwijk en Maaike Vergouwe Nomadland - Alba at Bardenas
Daan Zuijderwijk and Maaike Vergouwe

Daan Zuijderwijk (1974, Sassenheim) en Maaike Vergouwe (1978, Zuidzande) studeerden beiden af ​​aan de St. Joost School of Art and Design in Breda. Ze begonnen samen te werken in 2011. Sinds 2017 reizen ze met hun drie dochters door Europa. In 2019 publiceerden Zuijderwijk en Vergouwe het boek ‘Mapping’.

Website: www.zuijver.com
Locatie: Backer and Rueb park

Daan Zuijderwijk en Maaike Vergouwe Nomadland - The herd Ammernäs
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid