Eva Kreuger

The Living Studio

Eva Kreuger The Living Studio
Eva Kreuger The Living Studio
In het doorlopende project The Living Studio onderzoekt Eva Kreuger verschillende elementen van haar studio en zet deze in relatie tot de ruimte zelf en het voortdurende proces van gentrificatie waaraan studioruimtes onderhevig zijn.
Op basis van verzamelde archieffoto’s en nieuw eigen werk creëert ze in haar studio telkens nieuwe werelden. Door de archiefbeelden te bewerken, verandert het perspectief van het bestaande beeld en maakt die er collages of sculpturale vormen van. Het concept isolatie verheft ze tot een visuele metafoor en een werkwijze. Kreuger isoleert zichzelf in diens studio en isoleert tegelijkertijd componenten uit haar beeldcollectie. Kleine stukjes van de chaotische buitenwereld worden gedeconstrueerd, onderzocht en gereconstrueerd.
Voor BredaPhoto, heeft Kreuger een model van diens studio nagebouwd, een gedeconstrueerde versie waarin fragmenten van opgeslagen werken, materialen en archiefbeelden de relatie aangaan met elkaar en de ruimte. Door de ruimtelijk presentatie van het werk, komt nog een ander aspect van diens werk samen: het onderzoeken van binnen- en buitenruimtes en het zichtbaar maken van het creatieve proces dat normaalgesproken buiten het zicht plaatsvindt.
Over Eva Kreuger

Eva Kreuger (zij/die) (1995, Haarlem, Nederland) woont in Haarlem en werkt in een atelierruimte in de Nieuwe Vide. Die heeft een BA Fotografie van AKV | St. Joost Breda waar ze in 2017 afstudeerde. Ze werd in 2019 geselecteerd door Unseen Foundation voor Futures Photography platform en neemt momenteel deel aan het BredaPhoto International Talent Program. In 2022 ontving die de Kunstenaar Start beurs van het Mondriaan Fonds.

Locatie: Electron

Eva Kreuger The Living Studio
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid