Gabriella N. Báez

Ojalá nos encontremos en el mar

Gabriella N. Báez Suicide in the aftermath of Hurricane María
Na de verwoestende orkaan María in 2017 zag de vader van Gabriella Báez geen andere uitweg dan zelfdoding. In Ojalá nos encontremos en el mar (Ik hoop dat we elkaar bij de zee ontmoeten), onderzoekt ze haar verdriet aan de hand van familiefoto's, archiefmateriaal en handgeschreven tekst.
Ze fotografeerde de overgebleven bezittingen van haar vader en zocht op het eiland naar herinneringen aan hem. Ze deed dit in een poging om met het verdriet van het verlies en de nasleep van de ramp om te gaan. Het project van Báez, in de vorm van een dagboek, onderzoekt en volgt haar relatie met haar vader, terwijl ze stilstaat bij haar rouwproces. De geborduurde draden die door de foto's lopen, getuigen van een voortdurende dialoog tussen vader en kind - een gesprek dat ondanks abrupte overlijden nooit is gestopt.
Het werk van Gabriella N. Báez maakt onderdeel uit van de groepstentoonstelling Space to Breathe, samengesteld door Newsha Tavakolian en te zien in de Grote Kerk Breda.
Over Gabriella N. Báez

Gabriella N. Báez (1997, San Juan, Puerto Rico) is een queer documentairefotograaf. Ze werkt in het Caribisch gebied en legt zich toe op het documenteren van intieme onderwerpen; familiale relaties tussen leden van de queer gemeenschap(pen); sekswerk; en de relatie tussen seksualiteit, depressie en het lichaam. Baez’ werk is gepubliceerd in TIME, Reuters, Bloomberg, The New York Times, CNN en The Nation.

Website : www.gabriellanbaez.com

Locatie: Grote Kerk

Praten over gedachten aan zelfdoding kan anoniem bij 113 Zelfmoordpreventie. Chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid