Hedieh Ahmadi

Naseri's Road

Hedieh Ahmadi Naseri's Road
In Naseri's Road probeert Hedieh Ahmadi de stedelijke en landelijke realiteit naast elkaar te leggen, door een eeuwenoude en historisch rijke route in Teheran te verkennen door middel van talloze stop-motionfoto's. Naseri's Road verwijst naar een pad dat Naser al-Din Shah - de koning van Iran aan het einde van de 19e eeuw en een van de eerste fotografen van het land - nam om zijn landhuis aan de rand van Teheran te bereiken. Het pad verbindt het zuidelijke deel van de Tochal-berg in Teheran met haar noordelijke uitlopers. In Ahmadi’s serie krijgt de route een nieuwe relevantie in een tijd waarin Teheran wordt geplaagd door problemen van vervuiling - de troost van de natuur staat in schril contrast met de milieuproblemen van de metropool.
Ahmadi legt de berg vast vanuit de stad op verschillende tijdstippen van de dag en op verschillende locaties langs het pad. Vervolgens herhaalt ze deze oefening, maar dan gespiegeld vanaf de bergtop. Daarbij overbrugt ze de ruimte tussen de stad en de berg, en creëert ze een visuele metafoor voor het pad dat Naser al-Din Shah eeuwen geleden bewandelde. Door middel van de beelden contrasteert Ahmadi het verleden en heden en brengt zij een ode aan de geschiedenis van film en fotografie in Iran.
Het werk van Hedieh Ahmadi maakt onderdeel uit van de groepstentoonstelling Space to Breathe, samengesteld door Newsha Tavakolian en te zien in de Grote Kerk Breda.
Over Hedieh Ahmadi

Hedieh Ahmadi (1987, Teheran, Iran) is een kunstenaar gevestigd in Teheran. Haar werk richt zich op boeken en prenten als artistieke praktijk. Haar zelf-gepubliceerde fotoboeken zijn verzameld door vooraanstaande instellingen zoals de Thomas J. Watson Library in het Metropolitan Museum of Art. In 2018 organiseerde Ahmadi samen met kunstenaar Ronak Moshtaghi de eerste kunstboekenbeurs in Iran, die een platform bood voor het introduceren en lanceren van kunstboeken over de Iraanse kunstscene.

Website: www.hediehahmadi.com

Locatie: Grote Kerk

Hedieh Ahmadi Naseri's Road
Hedieh Ahmadi Naseri's Road
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid