Hind Meddeb

Sawtna, Slahna

Hind Meddeb Shajane minister of hapiness
Hind Meddeb beschrijft de vasthoudendheid van jonge Sudanese demonstranten die het autocratische bewind van hun land uitdaagden, en zich niet lieten afschrikken door de macht van een repressief regime. Sawtna, Slahna (Our Voices as Only Weapons) portretteert de ongelijke strijd die de stemmen van de revolutie tegen het vuur van de militie zette.
In mei 2019 filmde Meddeb de revolutionaire pro-democratische sit-in in Khartoem. Het protest duurde 57 dagen voordat er in juni van dat jaar brutaal hard werd opgetreden. Geconfronteerd met een machtig Soedanees leger en een genocidale militie, hadden deze demonstranten al vroeg de moed kunnen verliezen. Maar ze werden geleid door hun veerkrachtige dromen, verbeeldingskracht en poëtisch discours.
In Soedan maakt poëzie deel uit van het dagelijks leven. Dit uit zich middenin politieke discussies, tijdens demonstraties, privé of op straat. De belangrijkste dissidenten van het land zijn allemaal dichters. Ze zijn gevangengezet of gedwongen in ballingschap te gaan en werden niet gepubliceerd. Toch zijn hun woorden door de tussenliggende decennia gedragen en nu door een nieuwe generatie omarmd. De huidige beweging is resoluut pacifistisch, inventief en bestand tegen de pogingen om haar te onderdrukken.
Tijdens de sit-in ontmoette Meddeb jonge politieke activisten - Shajane, Muzamil, Maha, Rufaida, Hamza, Eros en Sabre - die streefden naar verandering, met hun woorden als hun enige wapen. Door hun verhalen door de film te verweven, verbindt ze de stukjes van een lopende revolutie.
Hind Meddeb Still uit Etalo Confo
Over Hind Meddeb

Hind Meddeb (1978, Chatenay Malabry, Frankrijk) is een in Parijs gevestigde filmmaker, die momenteel werkt tussen Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Als burger van beide kanten van de Middellandse Zee probeert ze mensen en territoria in hun complexiteit te vertegenwoordigen. Ze filmt meestal alleen, waardoor ze een intimiteit creëert met de mensen die ze volgt.

Website: www.hindmeddeb.fr

Locatie: Electron

Hind Meddeb Still uit Etalo Confo
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid