Ilana Bar

Transparências de lar

Ilana Bar Transparências de lar
Ilana Bar biedt een intieme en tedere blik in het dagelijkse leven van een gezin met het syndroom van Down. Hoewel een kijker de toestand van de hoofdpersonen onmiddellijk kan waarnemen, is het verhaal van hun samenzijn en de onderlinge genegenheid het centrale thema van Transparências de lar.
Bar maakt de beelden in het landelijke huis van haar familie, waar haar vader verblijft bij twee van zijn broers en zijn zoon, Bars broer, die alle drie het syndroom van Down hebben. Het idee kwam instinctief op bij Bar in 2009, vroeg in haar carrière. Ze realiseerde zich dat ze zich op haar gemak voelde om zowel portretten als zelfportretten te maken, waardoor haar huis een schilderachtige ruimte werd die diende als achtergrond voor deze beelden.
Dit zijn foto's van een unieke familie waarin alle personages met elkaar verweven zijn om hun fotografisch verhaal te vertellen. De beelden illustreren het bestaan, schoonheid, de overeenkomsten en de verschillen, maar omringd met genegenheid en warmte. Geleidelijk aan verandert het project in een documentair essay die beschouwend naar de familierelaties kijkt, door het prisma van het dagelijks leven.
Ilana Bar Transparências de lar
Ilana Bar Transparências de lar
Over Ilana Bar

Ilana Bar (1988, Atibaia – São Paulo, Brazilië) richt zich via haar projecten en onderzoek op het familiale universum en de affectieve relaties tussen mensen en de ruimte. Ze nam deel aan het International Discoveries VI Fotofest in Houston, Verenigde Staten, in 2017. Ze won de Nera di Verzasca Award, in Zwitserland, in 2018, en de Pierre Verger National Photography Award voor 2016-2017.

Website: www.ilanabar.com.br
Locatie: Chassé park

Ilana Bar Transparências de lar
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid