Ilse Wolf

Journey of my Dreams

Ilse Wolf Journey of my dreams
Als er geen obstakels zijn, als alles mogelijk is, wat is dan je grootste droom? Die vraag stelde fotograaf Ilse Wolf aan nieuwkomers voor het project dat zij voor BredaPhoto en Buddy to Buddy startte. Het eindresultaat Journey of my dreams is een coproductie geworden van Wolf en vijf Bredaase nieuwkomers Amara Youla (30), Heaven Zaid (20), Asieh Cheldavi (37), Mahmoud Al asadi (64) en Islam Abtarkhanov (31), waarin ze samen dromen over een toekomst waarin alles mogelijk is.
De verstilde portretten van Wolf tonen op poëtische wijze de interne strijd van de nieuwkomers tussen de harde realiteit en de niet aflatende energie die ontstaat door te dromen. Wolf gebruikt hierbij het laatste avondlicht dat op de gezichten valt om de symboliek te versterken. De portretten kwamen tot stand na intensieve gesprekken met de vijf nieuwkomers waarbij zij ook werkten aan moodboards die hun dromen verbeelden. De moodboards worden samen met de portretten van Wolf tentoongesteld.
Over Ilse Wolf

Ilse Wolf (Den Bosch, 1991) is fulltime fotograaf sinds 2013. Wolf is opgeleid aan School of Art & Design, St. Joost in Breda en haar werk is sterk documentair georiënteerd. Haar eerdere projecten zijn onder meer Weather Permitting, dat resulteerde in een publicatie, en het grootschalige project Mantel der Liefde, een interactieve tentoonstelling over ouderen en mantelzorg die tussen 2017 en 2019 door het hele land reisde. Het vrije werk van Wolf kenmerkt zich door een sterke sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. Wolf bouwt visuele bruggen tussen kunst, cultuur en het sociale domein met behoud van een sterke eigen fotografische taal.

Locatie: Foodhall

Over Amara Youla – co-maker

Amara Youla, iedereen noemt hem Youla, komt uit Guinee, is 30 jaar en ongedocumenteerd. Hij is al acht jaar in Nederland maar heeft door persoonlijke omstandigheden nog geen verblijfstatus. Youla studeerde in zijn land van herkomst twee jaar accountancy, economie en toen een jaar filosofie. Hij heeft zes jaar in Breda gewoond waar hij vrijwilliger was bij Stichting Buddy to Buddy en woont nu in het AZC Grave in afwachting van zijn procedure.

Over Asieh Cheldavi – co-maker

De 36-jarige Asieh Cheldavi komt uit Iran, is getrouwd en heeft twee kinderen van 15 en 13 jaar. Asieh doet veel vrijwilligerswerk bij Stichting Buddy to Buddy in Breda. Zo leidt zij een zwemproject voor vrouwelijke nieuwkomers leidt en is medeorganisator van verschillende andere activiteiten. Daarnaast is ze werkzaam bij een restaurant in Breda en deed ze onlangs samen met haar dochter mee aan de theatervoorstelling over nieuwkomers: Ik ben hier.

Over Heaven Zaid – co-maker

Heaven Zaid komt uit Eritrea en is 20 jaar. Ze woont in Breda bij haar ouders met twee broertjes en een zusje. Ze heeft onlangs meegedaan met een onderzoek naar de impact van Stichting Buddy to Buddy. Ze heeft hiervoor tientallen Eritreeërs gebeld en een telefonisch interview afgenomen. Daarnaast is ze een zeer actieve vlogger en heeft meer dan 20.000 volgers. Heaven volgt op dit moment een MBO opleiding Zorg en Welzijn.

Over Mahmoud Al Asadi – co-maker

Mahmoud komt uit Palestina, zo omschrijft hij zijn afkomst. Hij is 64 jaar. Hij woonde in Syrië waar hij als docent Engels les gaf aan jongeren. Zijn ouders vluchtten eerder al uit Palestina en hij uit Syrië. Hij is een enthousiaste en kundige oed-speler en treedt vaak op bij gelegenheden. Mahmoud werkt al sinds 2015 als vrijwillige conciërge op een middelbare school.

Over Islam Abtarkhanov - co-maker

Islam Abtarkhanov , komt uit Tsjetsjenië en is 31 jaar oud. Hij is in 2019 naar Nederland gekomen. In Tsjetsjenië heeft hij klinische kinder- en jeugdpsychologie gestudeerd. Ook heeft hij een cursus ‘management in het onderwijs’ gevolgd in Moskou. Hij werkte in Vasjendaroy (Tsjetsjenië) op een middelbare school als adjunct-directeur informatie- en communicatietechnologie en als HR-manager.

Islam werkt nu als administratief medewerker bij Kadanst. Kadanst is een praktijk voor kind en gezin die op maat gemaakte hulp en begeleiding verzorgt met creatieve middelen zoals dans en beweging.

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid