Joost Rutten

The Distance Between One

Joost Rutten The Distance Between One
The Distance Between One is een zoektocht naar saamhorigheid en troost in de absurditeit van de wereld van vandaag, een wereld die steeds sneller verandert. Terwijl politieke spanningenop mondiale schaal toenemen, ecologische crises elke dag bedreigender worden en sociale dynamieken onder druk komen te staan, voelen velen zich geïsoleerd.

Van de groeiende kloof tussen economische klassen, de crisis in de geestelijke gezondheid en vervreemding onder jongeren tot de opkomst van complottheorieën: het is voor Joost Rutten duidelijk dat mensen van elkaar vervreemd raken. Hij ervaarde dit ook zelf tijdens de pandemie. Net als vele andere jongeren in Nederland en in de wereld had hij moeite met de noodgedwongen isolatie en afstand tussen mensen.

In deze serie kijkt Rutten verder dan zijn persoonlijke ervaringen en behandelt hij de thema’s van vervreemding en onzekerheid door middel van introspectie. Met humor en absurdisme onderzoekt hij de manier waarop wij mensen met onze omgeving en elkaar omgaan. Rutten gebruikt zowel geïmproviseerde als geënsceneerde elementen in zijn beelden en probeert zo situaties te creëren die vreemd zijn en toch herkenbaar en die ruimte laten voor de verbeelding van de kijker.

Joost Rutten The Distance Between One
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid