Khalik Allah

Khalik Allah
Khalik Allah deinst niet terug voor onverbloemde inzichten over zijn omgeving in East Harlem, New York – een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien of gestigmatiseerd. In een uiterst persoonlijke en onbevangen documentairereeks legt hij de levens van mensen om hem heen vast. Gezien door de empathische blik van Allah lijkt het onderscheid tussen familie, vreemden en geliefden weg te vallen - iedereen is gelijk. Zijn werk kan het best worden omschreven als 'straatopera'; zowel zijn films als zijn foto's sprankelen van kleur en lijken hyperreëel, maar worden gekenmerkt door een ongepolijst randje.
De straten van New York die Allah fotografeert zijn onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de straatfotografie. Door zijn werk belichaamt hij de houding van een nieuwe generatie straatfotografen; degenen die de camera zien als een manier om waakzaam te zijn voor sociale en raciale onrechtvaardigheid.
Het werk van Khalik Allah maakt onderdeel uit van de groepstentoonstelling Space to Breathe, samengesteld door Newsha Tavakolian en te zien in de Grote Kerk Breda.
Over Khalik Allah

Khalik Allah (1985, Brookhaven, New York, VS) is fotograaf, cameraman en regisseur. Met alleen analoge camera’s toont zijn fotografie de kleurrijke personages die ’s nachts door Harlem dwalen. In 2016 werkte Allah als cameraman en assistent-regisseur voor Beyoncé’s videoalbum Lemonade. In zijn documentaire Black Mother (2018) reist de filmmaker terug naar het vaderland van zijn moeder: Jamaica. De film won de Yellow Robin Award op Curaçao IFFR 2018. Zijn nieuwste film, IWOW: I Walk on Water, is gedistribueerd door Dogwoof in het VK en wordt in het najaar gedistribueerd door Grasshopper Film in de VS.

Website: www.khalikallah.com

Locatie: Grote Kerk

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid