Koen Hauser

In Paradisum

Koen Hauser In Paradisum
Koen Hauser is een enthousiaste tuinder voor wie het buitenleven een toevluchtsoord is. Daar worden de repercussies van ons hedendaagse leven opgelost door het directe contact met de natuur. De complexiteit van de wereld en de manier waarop we erin navigeren doen ons gemakkelijk vervreemden van de essentie van het leven. Met In Paradisum onderzoekt Hauser de mogelijkheden om een puur en directer contact met de wereld te herstellen. Door de zintuiglijke ervaringen van de texturen en kleuren van afbeeldingen weg te halen met behulp van digitale middelen, scheidt hij ze van de concepten en ideeën die ze in zich dragen.
Voor Hauser gaat het toepassen van technieken verder dan vakmanschap; in veel projecten belichaamt het de essentie van zijn visuele poëzie. In dit werk past hij fotografische beelden toe als verf op een manier die lijkt op de oude Japanse marmerkunst, Suminagashi. Door de visuele kwaliteiten van beelden die hij uit het publieke domein heeft verzameld radicaal te vervormen, wist hij hun beoogde verhaal uit. Het doet denken aan action painting: de kracht zit in de directe manier waarop kleuren, texturen en expressie van de verfstreken tot de verbeelding spreken.
In Paradisum laat een vloeiende tuin zien, die de zintuigelijke vrijheid terugwint uit beelden van de openbare ruimte, doordat het gebruikmaakt van onze ontvankelijkheid voor kleuren en texturen. Door de afwezigheid van een verhaal biedt het je een nieuwe manier om het metafysische, het wezen van de werkelijkheid, te ervaren.
Over Koen Hauser

Koen Hauser (1972, Rijswijk, Nederland) rondde zijn master in de sociale psychologie af voordat hij in 2002 afstudeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Zowel in opdracht als in zijn autonome projecten verwijst hij naar beelden uit culturele instellingen, musea, archieven en het publieke domein. Zijn werk wordt tentoongesteld in heel Europa, de Verenigde Staten en China en is vertegenwoordigd in zowel nationale als internationale collecties.

Website: www.koenhauser.com
Locatie: Station

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid