Martín Weber

Mapa de Sueños Latinoamericanos

Martín Weber Mapa de Sueños Latinoamericanos - To Be A Poet
‘Wat is je droom?’ Die vraag stelde Martín Weber tussen 1992 en 2013 aan verschillende mensen in Latijns-Amerikaanse landen. Het resulteerde in de fotoserie Mapa de Sueños Latinoamericanos (kaart van Latijns-Amerikaanse dromen). Hierin portretteert Weber de mensen die hij tegenkomt naast een klein schoolbord, waarop ze het antwoord op zijn vraag schrijven. De portretten bieden een kaart van de menselijke diversiteit terwijl ze ook de politieke, economische en sociale problemen van de regio vastleggen - soms wekken ze hoop op, soms ongeloof.
Meer dan een decennium later keert Weber terug naar dezelfde mensen en stelt hij ze een nieuwe vraag: ‘Zijn je dromen uitgekomen?’ De antwoorden krijgen de vorm van een gelijknamige documentaire. Hebben ze de dromen overleefd, zijn ze veranderd? In een confrontatie tussen verleden, heden en toekomst - zowel echt als ingebeeld - verbindt een gemeenschappelijke geschiedenis al deze landen en al hun karakters. De film was te zien als onderdeel van het filmprogramma Cinema of Dreams.
Over Martín Weber

Martín Weber (1968, Chili) is een Argentijnse multimediakunstenaar. Hij heeft verschillende prijzen ontvangen, waaronder International Award in Photography by CRAF/Italy (2019), de hoofdprijs voor installaties en alternatieve media in Argentinië (2016) en de Silver Eye Award (2008). Ook ontving hij meerdere beurzen, onder meer van het Prins Claus Fonds en van stichtingen als het Guggenheim, Magnum en Hasselblad.

Locatie: XXL Plein

Martín Weber Mapa de Sueños Latinoamericanos - Silicones
Martín Weber Mapa de Sueños Latinoamericanos - Morirme
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid