Mengwen Cao

Here We Are

Mengwen Cao Here we are
Puttend uit hun identiteit als Chinese queer immigrant, gebruikt Mengwen Cao zorg en tederheid om de vloeiende ruimte tussen ras, geslacht en culturele identiteit te verkennen. Hun visuele verhalen nodigen je uit om gesprekken te voeren over moeilijke onderwerpen; zoals iemand kwetsen – fysiek of mentaal -, zelfs in de aanwezigheid van liefde. Of over de harde gevolgen voor individuen die besluiten zich te verzetten tegen maatschappelijke labels. Via hun projecten zoekt Cao antwoorden op de vragen die hen achtervolgen.
In Here We Are maakt Cao een videobrief aan hun ouders. Het is geen exclusief verhaal, want vanwege familiale en maatschappelijke druk is nog geen vijf procent van de LGBTQ-mensen in China volledig open over hun identiteit. Met dit in gedachten stelt Cao nog drie videobrieven samen van degenen die zich identificeren als Chinees en queer. Met het project wil Cao de rauwe en intieme momenten van hun reis delen en tegelijkertijd ook de verhalen over de Chinese queergemeenschap nuanceren. Hun werk betekent, om de regels van de queer-essayist, activist en dichter Dawn Lundy Martin te parafraseren: "Hier zijn we, ondanks alles."
Over Mengwen Cao

Mengwen Cao (1990, Hangzhou, China) is fotograaf, kunstenaar en docent gevestigd in New York. Hen is afgestudeerd aan het International Center of Photography, New York en bestuurslid van Authority Collective. Hen werd in 2019 erkend als 1 van de 30 Photographers to Watch van PDN en in 2020 als World Press Photo 6×6 Asia Talent.

Website: www.mengwencao.com
Locatie: Backer and Rueb (kantoor)

Mengwen Cao Here we are - Love wins
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid