Parastoo Ebneali

Parastoo Ebneali
In het werk van Parastoo Ebneali staat de link tussen fotografie en de omgeving centraal. In haar doorlopende project Anti-landscape kijkt de fotograaf naar het veranderende landschap van Teheran als gevolg van culturele, economische en politieke interventies. Opgegroeid in de bruisende stad Teheran, voelde Ebneali geleidelijk de behoefte om afstand te nemen van de stedelijke drukte en begon ze toevlucht te zoeken in de groene buitenwijken. Als gevolg van stadsuitbreidingen realiseerde ze zich echter dat de scheiding tussen de stad en haar meer natuurlijke omgeving aan het vervagen was.
In Teheran, waar vroeger de bergen het landschap domineerden, heeft de voortdurende toename van gebouwen en bouwplaatsen het natuurlijke landschap steeds meer overschaduwd. Ebneali fotografeerde verschillende delen van de stad waar deze uitbreiding het landschap onevenredig heeft veranderd.
De ‘X’ doet denken aan de serie Cancellation van Thomas Barrow en symboliseert het protest van de kunstenaar tegen systematische, kapitalistische en onregelmatige groei. Ebneali's serie - die deze ’X’ combineert met afbeeldingen van verlaten bouwplaatsen - is een bijtend sociaal commentaar op de vernietiging van de buitenruimte, evenals een dringende oproep tot behoud ervan.
Het werk van Parastoo Ebneali maakt onderdeel uit van de groepstentoonstelling Space to Breathe, samengesteld door Newsha Tavakolian en te zien in de Grote Kerk Breda.
Over Parastoo Ebneali

Parastoo Ebneali (1976, Teheran, Iran) studeerde af met een MA in fotografie aan de London Metropolitan University. De afgelopen tien jaar exposeerde ze haar foto’s in Iran en Londen. Het hoogtepunt van haar serie Now We Will Prosper?, werd gepubliceerd in Uncertain States (Issue No. 12). Ebneali is ook docent aan de Shariaty University.

Location: Grote Kerk

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid