Pouya Parsmagham

Pouya Parsmagham Blind Spot
De ongewone hoofdpersonen in de snapshots van Pouya Parsamagham zijn doordrenkt van het achteloze: een verzonken stoel in een zwembad, gebroken glas op de vloer, een verzameling pillen, medicijnen verspreid over de stoep en andere dergelijke verwaarloosde sporen van menselijke activiteit. Uitgerust met zijn camera, laat Parsamagham zich leiden door spontaniteit. Een plotselinge interessante observatie waarvoor hij zich wil omdraaien, kan zomaar een nieuwe foto worden.
Binnen zijn kader laat Parsamagham het toeval toe, wat resulteert in foto's met verrassende composities en eigenaardige belichting. In zekere zin observeert hij de wereld om zich heen zorgvuldig en vangt hij deze zonder tussenkomst vast. Die willekeur en de verstilling zijn twee prominente kwaliteiten die de foto’s van Parsamagham karakteriseren.
Het werk van Pouya Parsamagham maakt onderdeel uit van de groepstentoonstelling Space to Breathe, samengesteld door Newsha Tavakolian en te zien in de Grote Kerk Breda. Zijn film Gesture wordt vertoond als onderdeel van BredaPhoto’s filmprogramma Cinema of Dreams.
Over Pouya Parsamagham

Pouya Parsamagham (1981, Teheran, Iran) studeerde af aan de University of Applied Science and Technology met een graad in film en grafisch ontwerp. Hij begon zijn carrière als filmmaker in 2006 met korte films, en zijn eerste speelfilm, Gesture, ging in première in 2019. Zijn nieuwste film, Du Rocher Rouge, is een documentaire gebaseerd op de bekende Iraanse dichter Yadollah Royaee.

Location: Grote Kerk

Cinema of Dreams: Pouya Parsamagham - Gesture

Ter gelegenheid van BredaPhoto Festival, organiseren BredaPhoto en Chassé Cinema samen een reeks filmavonden: Cinema of Dreams. Aansluitend bij Theatre of Dreams staan de thema’s hoop en verandering centraal. On zondag 11 september presenteert Cinema of Dreams Contramaré van Daniel Marenco en Gesture van Pouya Parsamagham. Klik hier voor meer informatie.

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid