Ragna Arndt-Marić

Eden's Eve

Ragna Arndt-Marić Eden's Eve
Ragna Arndt-Marić Eden's Eve
Ragna Arndt-Marić liet zich voor deze fotoserie inspireren door een quote van de Afro-Amerikaanse dichter Audre Lorde: “It is not difference that immobilizes us, but silence”. Lorde omschrijft zichzelf als zwart, lesbienne, moeder van twee kinderen en een activiste voor vrouwenrechten die haar hele leven strijdt tegen discriminatie. Verwijzend naar haar citaat gelooft Ragna Arndt-Marić dat fotografie kan worden gebruikt om de stilte te doorbreken. Beide vrouwen geloven dat juist de perceptie en acceptatie van verschillende krachten leiden tot een vruchtbare uitwisseling en een beter samenleven.
Met Eden's Eve gaat Arndt-Marić in op door de mens veroorzaakte sociale onrechtvaardigheden zoals racisme en de ongelijke rechten van mannen en vrouwen, binaire en non-binaire of hetero- en homoseksuele personen in patriarchale samenlevingen. Het gesprek tussen de fotograaf en de geportretteerde is een belangrijk onderdeel geweest van het gezamenlijke proces van het maken van de beelden. Om de gelijkwaardigheid tussen de fotograaf en de geportretteerde te benadrukken, laat zij de geportretteerden aan het woord door middel van geluidsfragmenten. Ze vertellen over hun wensen, hoop en angst voor de samenleving van morgen.
Over Ragna Arndt-Marić

Ragna Arndt-Marić (1974, Hamburg, Duitsland) is een masterstudent aan de Fachhochschule Bielefeld en winnaar van de Blurring the Lines Contest 2020. Haar werk is tentoongesteld op Triennial of Photography Hamburg en European Month of Photography Berlin. Ze werd geselecteerd voor een artist residency onder leiding van Antoine d ‘Agata in 2019.

Website: www.ragnaarndtmaric.com
Locatie: Chassé park

Ragna Arndt-Maric Eden's Eve
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid