Rehab Eldalil

The Longing of The Stranger Whose Path Has Been Broken

Rehab Eldalil The Longing of The Stranger Whose Path Has Been Broken
Rehab Eldalil keert terug naar de bedoeïenengemeenschap van St. Catherine, in de Zuid-Sinaï, Egypte. Door de hereniging met haar roots onderzoekt ze in The Longing of The Stranger Whose Path Has Been Broken het idee van ‘erbij horen’ en de onderlinge verbondenheid tussen mensen en land.
Leden van de bedoeïenengemeenschap hebben in het verleden te maken gehad met discriminatie, stigmatisering en stereotypering in de Egyptische samenleving. In het werk van Eldalil worden ze deelnemers aan het creatieve proces en oefenen ze hun keuzevrijheid en stem uit. Ze verbindt hun commentaar - uitgedrukt door middel van borduurwerk, poëzie, geluid en verhalen - met haar fotografisch werk om kwesties van representatie en sociaal onrecht te onderzoeken. Het uiteindelijke resultaat is een complementaire verzameling van foto's, geschreven inhoud, borduurwerk, kunstvoorwerpen en multimedia.
Zo probeert Eldalil de lagen te vatten die een identiteit creëren en de betekenis van verbondenheid voor de gemeenschap te begrijpen. Haar werk is ook een reactie op het uitsluiten van gemarginaliseerde identiteiten en de neiging om een complexe realiteit te versimpelen. Door de stemmen van de bedoeïenengemeenschap te centraal te stellen, hoopt ze een brug te slaan tussen hen en het westerse publiek, dat de bedoeïenen en vele andere inheemse gemeenschappen te lang door een lens van exotisme heeft gezien.
Rehab Eldalil The Longing of The Stranger Whose Path Has Been Broken
Over Rehab Eldalil

Rehab Eldalil (1989, Caïro, Egypte) is een documentaire fotograaf en visuele verhalenverteller gevestigd in Caïro. Haar werk richt zich op het brede thema identiteit, verkend door middel van participatieve, creatieve projecten. The Longing of The Stranger Whose Path Has Been Broken won onlangs de FotoEvidence W Award en World Press Photo Award.

Website: www.rehabeldalil.com

Locatie: Galerie Ecker

Rehab Eldalil The Longing of The Stranger Whose Path Has Been Broken
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid