Saba Alizadeh

Light and Soil

Saba Alizadeh Light and Soil
In Light and Soil herziet Saba Alizadeh portretten van martelaren die zijn gestorven tijdens de oorlog tussen Iran en Irak - gebruikt voor propaganda door de Iraanse staat - door deze te projecteren in de intieme ruimtes van een huis.
Op deze foto's zijn vaak jonge mannen te zien, ooit soldaten in de oorlog, die het leven lieten en martelaren werden. De afbeeldingen van deze mannen worden vaak getoond op posters, billboards en muurschilderingen, waardoor hun gezichten permanent in de openbare ruimte zijn te zien.
Door het beeld van de martelaar naar huis te brengen, biedt Alizadeh een nieuwe manier om naar oorlogsverhalen te kijken. Hij verlegt de focus naar een heropleving van empathie die de kijker ertoe aanzet de individuen te zien die door de oorlog zijn getroffen. Alizadehs projectie van de beelden in een nieuwe en private omgeving, herstelt de menselijkheid van de mannen. Ook geeft hij de families van de martelaren een veilige plek om te herdenken, door de jonge mannen symbolisch terug naar huis te brengen.
Het werk van Saba Alizadeh maakt onderdeel uit van de groepstentoonstelling Space to Breathe, samengesteld door Newsha Tavakolian en te zien in de Grote Kerk Breda.
Over Saba Alizadeh

Saba Alizadeh (1983, Teheran, Iran) is een fotograaf, performer en componist gevestigd in Teheran. Hij heeft een BFA-graad in fotografie van de Azad University in Teheran en een MFA in muziekcompositie van het California Institute of Arts.

Locatie: Grote Kerk

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid