Siavash Eydani

Mountains

Siavash Eydani Mountains
De uitgestrekte landschapsfoto’s van Siavash Eydani zijn een ode aan de ongerepte, maar overweldigende bergketens die grote delen van het Iraanse landschap domineren.
Met bergen als achtergrond voor zijn jeugd, werd Eydani altijd aangetrokken door het vertrouwde en majestueuze rotsachtige terrein. Als jong kind klimt hij fanatiek samen met zijn vader of vrienden. Tijdens een van deze klimtochten ziet hij hoe een vriend een misstap maakt en in een ravijn stort. Eydani is geschokt door de onthutsende kracht van de natuur en realiseert zich hoe nutteloos de menselijke pogingen zijn om macht en controle over de natuur uit te oefenen.
Pendelend tussen zijn woonplaats en zijn werk in de stad Teheran, observeert Edyani ook het effect dat de omgeving heeft op de manier waarop mensen denken en handelen. Terwijl het natuurlijke landschap medelevend en empathisch denken bevordert, leiden de stad en haar overvloed aan prikkels tot een verdoving van de geest en een egocentrische houding.
Volgens Eydani biedt het zijn in de natuur een andere manier van denken waarbij je de realiteit veel bewuster ervaart. Het is precies deze ervaring, die Eydani zo strak in de contouren van het landschap ervaart en in zijn serie vastlegt.
Het werk van Siavash Eydani maakt onderdeel uit van de groepstentoonstelling Space to Breathe, samengesteld door Newsha Tavakolian en te zien in de Grote Kerk Breda.
Over Siavash Eydani

Siavash Eydani (1985, Shiraz, Iran) behaalde zijn MA in Fotografie aan de Teheran University of Art. Hij houdt zich zowel bezig met fotografie als met het maken van documentaires.

Locatie: Grote Kerk

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid