Meet the Curators

New Curatorial Team for BredaPhoto

Maak kennis met de curatoren

BredaPhoto heeft een nieuw curatorial team. De 10e editie van de biennale “Theatre of Dreams” zal worden samengesteld door Denise Camargo (Brazilië), Tanvi Mishra (India), Mohamed Somji (Verenige Arabische Emiraten), Reinout van den Bergh (Nederland) en Fleur van Muiswinkel (Nederland).

Denise Camargo is een Braziliaanse fotograaf en beeldend kunstenaar. Ze is hoogleraar hedendaagse fotografie, fotografische praktijken en hedendaagse artistieke poëzie aan de afdeling Beeldende Kunst van de Federale Universiteit van Brasilia. Bij Ateliê Oju Cultural, ontwikkelt ze culturele projecten en doet zij onderzoek naar het beeld van Afro-Brazilianen. Daarnaast richt zij haar aandacht op de ontwikkeling van het fotografische beeld en creatieve processen. Denise is co-curator voor de Braziliaanse presentatie tijdens Arles 2021.

Tanvi Mishra woont en werkt in New Delhi, India en richt zich op fotografie als beeldredacteur, schrijver en curator. Ze schrijft onder meer voor Aperture, FOAM en tot voor kort was ze artistiek directeur van The Caravan, een magazine over politiek en cultuur, uitgegeven in Delhi. Ze maakt deel uit van het team van PIX, een organisatie in Zuid-Azië die zich richt op publiceren en tentoonstellen van fotografie. Eerder maakte ze deel uit van het team van curatoren voor Photo Kathmandu en Delhi Photo Festival. Daarnaast was ze mentor voor het Women Photograph program en is ze lid van de eerste internationale advies commissie van World Press Photo.

Mohamed Somji uit Tanzania woont al zijn hele leven in Dubai. Hij is fotograaf, curator en regisseur bij Gulf Photo Plus, een centrum voor fotografie in Dubai dat een educatief en artistiek platform biedt voor opkomende en gevestigde fotografen in de regio. Zijn persoonlijke werk als fotograaf richt zich op ervaringen van de migrantenbevolking van de Verenigde Arabische Emiraten en aanverwante kwesties.

Reinout van den Bergh studeerde aan de kunstacademie St Joost te Breda en werkt sinds 1982 als fotograaf en audiovisueel vormgever. In die hoedanigheid reisde hij door Europa, Afrika, Azië, het Midden-Oosten, de VS en Latijns-Amerika. Hij werkte voor verschillende etnografische musea, ministerie van Buitenlandse Zaken en voor diverse ontwikkelingsorganisaties. Zijn werk is tentoongesteld in verschillende musea in Oost- en West-Europa en Afrika, en gepubliceerd in verschillende boeken en andere publicaties. Reinout is sinds 2006 als curator verbonden aan BredaPhoto.

Fleur van Muiswinkel is kunsthistoricus en curator. In april 2020 werd ze de eerste directeur van BredaPhoto. Daarvoor was ze artistiek coördinator van de Contour Biënnale in Mechelen (BE), co-directeur bij A Tale of A Tub in Rotterdam (NL), werkte ze als curator performance bij de Oude Kerk in Amsterdam en startte haar professionele carrière bij Office for Contemporary Art Norway in Oslo. Van Muiswinkel behaalde haar Master in curating aan Goldsmiths University in Londen (UK) en master in Art History aan de VU in Amsterdam (NL).

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid