Nieuw artistiek team voor BredaPhoto 2024

Terwijl we hard werken aan de tentoonstelling Vrije Vogels in samenwerking met de Grote Kerk, is het team van BredaPhoto ook gestart met de voorbereidingen voor het BredaPhoto Festival 2024. We zijn trots dat Mohamed Somji en Ileana Selejan ons voor de komende editie als co-curatoren versterken. We stellen ons artistieke team aan je voor:
Dr. Ileana L. Selejan

Dr. Ileana L. Selejan is schrijver, onderzoeker en curator en momenteel docent kunstgeschiedenis, cultuur en samenleving aan het Edinburgh College of Art, University of Edinburgh. Ze is lid van het onderzoekscollectief PhotoDemos en van het experimentele kunstcollectief kinema ikon en heeft curatorposities, onderzoeks- en onderwijsfuncties bekleed bij verschillende instellingen, waaronder het Department of Anthropology aan het University College in Londen, het Decolonising Arts Institute aan de UAL, Central Saint Martins, het Davis Museum aan het Wellesley College, de New York University, de Tisch School of the Arts en de Parsons School of Design.

Mohamed Somji

Mohamed Somji is curator en directeur van Gulf Photo Plus (GPP), een community centrum voor fotografie in Dubai dat al ruim tien jaar een platform biedt voor opkomende en gevestigde fotografen in de VAE en de MENASA regio. Als onderdeel van GPP’s toewijding aan het ontwikkelen van visuele en kritische geletterdheid, betrekt de organisatie de gemeenschap bij educatieve programma’s, tentoonstellingen van werk uit en over de regio en biedt ze ondersteuning aan fotografen op het gebied van ontwikkelen en printen. Mohamed is ook een praktiserend documentair fotograaf die in zijn werk schisma’s in het hedendaagse leven onderzoekt en de bestaande status quo uitdaagt met commentaar op de politiek van representatie.

Reinout van den Bergh

Reinout van den Bergh is sinds 2006 als curator verbonden aan BredaPhoto. Daarnaast leidt hij ook het BredaPhoto International Talent Programme. Hij studeerde aan de kunstacademie St Joost te Breda en werkt sinds 1982 als fotograaf en audiovisueel vormgever. In die hoedanigheid reisde hij door Europa, Afrika, Azië, het Midden-Oosten, de VS en Latijns-Amerika. Zijn werk is tentoongesteld in verschillende musea in Oost- en West-Europa en Afrika, en gepubliceerd in verschillende media en fotoboeken.

Astrid Hulsmann

Astrid Hulsmann is curator en communicatiemanager bij BredaPhoto. Eerder werkte ze bij het Kunstmuseum & Fotomuseum Den Haag. Ze was op verschillende kunstacademies gastdocent, schrijft over hedendaagse fotografie en is bestuurslid van PictureThis; een live podium voor fotografie in Den Haag. Ze behaalde een Master of Arts aan de Universiteit van Leiden.

Jan Schaerlackens

Jan Schaerlackens maakt als artdirector deel uit van het artistiek team van BredaPhoto. Hij heeft een achtergrond in de beeldende kunst en de architectuur. Sinds 2014 heeft hij ook de educatie voor primair en voortgezet onderwijs onder zijn hoede.

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid