Vrije Vogels Activiteiten

Rondleidingen, speurtocht, filmprogramma, orgelconcerten, stadswandeling en meer!

Kyunghee Lee
Vrije Vogels Activiteiten

Verrijk je bezoek aan Vrije Vogels – door de lens van internationale topfotografen met extra activiteiten in de tentoonstelling zelf en in de stad Breda! We zetten alle activiteiten voor je op een rij:

Speurtocht
Speciaal voor Vrije Vogels ontwikkelden we een speurtocht voor jong en oud waarmee je zowel in de tentoonstelling als in de kerk vogels kunt spotten en meer leert over hun betekenissen. De speurtocht is aan de balie van de Grote Kerk Breda verkrijgbaar voor € 2,- per stuk.

Rondleidingen
Elke zaterdagmiddag om 14.30 uur kun je aansluiten bij onze inlooprondleiding, waarbij onze ervaren rondleiders met je door de tentoonstelling Vrije Vogels lopen en je er alles over vertellen. Geniet van hun verhalen, de tentoonstelling en natuurlijk alle vogels in de kerk. De rondleiding kost € 4,- p.p. (excl. entree) en is verkrijgbaar aan de balie van de Grote Kerk Breda.

Early-Bird concerten
Zondagochtend rustig wakker worden met fijne mellow minimal music? Deze neo-klassieke Early-Bird concerten, die we in samenwerking met ArtUnorganized organiseren, bieden je precies dat. Wil je extra relaxed wakker worden? Neem dan zelf een kussen of matje mee en zoek jouw eigen fijne plek op in de kerk – natuurlijk zijn er ook stoelen aanwezig. Geniet zondagochtend 12 november van Bach & Beatles in een nieuw jasje. Op zondagochtend 3 december staan zowel de Canto Ostinato als het beste werk van Einaudi op het programma.

Vrije Vogels inspireert Tina Farifteh
Op loopafstand van de Grote Kerk, in Galerie Ecker, geeft kunstenaar Tina Farifteh haar eigen invulling aan ‘vrije vogels’. Met een indrukwekkende installatie brengt zij een eerbetoon aan de vrijheidsstrijders in haar geboorteland Iran. Te zien vanaf 16 september t/m 29 oktober. Toegang is gratis.

Filmprogramma
Ter gelegenheid van Vrije Vogels heeft het Filmhuis Breda een speciaal filmprogramma samengesteld. Gedurende de looptijd van de tentoonstelling kun je elke maand op een donderdagavond naar een film die aansluit op Vrije Vogels:

Donderdag 28 september All that Breathes
Donderdag 26 oktober Lady Bird
Donderdag 9 november The Birds
Donderdag 30 november Winged Migration
Meerdere keren in de herfstvakantie: Shooom’s Avontuur en Kauwboy

Vrije Vogels Wandeling
Heb je na het bezoeken van de tentoonstelling Vrije Vogels zin om de binnenstad van Breda met een andere blik te bekijken? Laat je verrassen door de Vrije Vogels Wandeling. Bezoek de installatie van Tina Farifteh in Galerie Ecker, eet in een vogelnestje, geniet van het uitzicht vanuit de rooftopbar en bekijk een aantal van de prachtige muurschilderingen in de stad.

Voel je vrij om de hotspots op deze route in je eigen volgorde en tempo te ontdekken. Klik hier om naar de route te gaan.

De wandeling is gratis en is ontwikkeld in samenwerking met Breda Marketing.

 

Praktische informatie

Route en parkeren
De Grote Kerk Breda is goed te bereiken vanaf station Breda en is ongeveer 12 minuten lopen. Kom je met de fiets of brommer? Verkeerd gestalde fietsen worden regelmatig geruimd dus parkeer deze in één van de gratis fietsenstallingen in Breda. Klik hier voor de locatie van alle fietsenstallingen.

Om het centrum van Breda liggen diverse goed bereikbare parkeergelegenheden waarmee je op wandelafstand van de Grote Kerk bent. De twee dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de De Prins en De Barones. Klik hier voor de routebeschrijvingen: Parkeergarage De Prins of Parkeergarage De Barones

Ontdek Breda
Laat je voor of na jouw bezoek aan de tentoonstelling verrassen door al het overige dat de stad je te bieden heeft en voel je welkom in het gastvrije Breda. Meer info: welkominbreda.nl

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid