Cinema of Dreams: Xaraasi Xanne/Crossing Voices

Raphaël Grisey & Bouba Touré

Ter gelegenheid van BredaPhoto Festival, organiseren BredaPhoto en Chassé Cinema samen een reeks filmavonden: Cinema of Dreams. Aansluitend bij Theatre of Dreams staan de thema's hoop en verandering centraal. Op dinsdag 27 september Cinema of Dreams Xaraasi Xanne/Crossing Voices van Raphaël Grisey & Bouba Touré.
Cinema of Dreams - Dinsdag 27 September

Cinema of Dreams: Xaraasi Xanne/Crossing Voices

Datum
Dinsdag 27 September

Tijd
19-21.15 uur
Locatie
Chassé Cinema, Claudius Prinsenlaan 8

Tickets

Voltarief € 10,00, verkrijgbaar via Chassé Cinema

Xaraasi Xanne/Crossing Voices

Aan de hand van zeldzame film-, foto- en geluidsarchieven vertelt Crossing Voices het avontuur van Somankidi Coura, een landbouwcoöperatie die in 1977 in Mali werd opgericht door West-Afrikaanse gastarbeiders die in Frankrijk woonden. Het verhaal van deze onwaarschijnlijke terugkeer naar het vaderland volgt de ecologische uitdagingen en conflicten op het Afrikaanse continent, van de jaren zeventig tot nu.

Om dit verhaal te vertellen duikt Bouba Touré, een van de hoofdrolspelers, in zijn persoonlijke archief. De leden van de landbouwcoöperatie documenteerden de boerenstrijd in Frankrijk en Mali en volgden de persoonlijke verhalen van migrerende arbeiders gedurende vele decennia. Verder is de film een ​​verhaal van transmissie, verwantschap en cinematografische geografische gebieden.

In de loop van de film horen we verschillende stemmen de stem van Bouba Touré begeleiden; ze brengen het verhaal van een vergeten herinnering naar een mogelijke toekomst.

CINEMA OF DREAMS: XARAASI XANNE/CROSSING VOICES, Dinsdag 27 September, 19 - 21.15 uur, Chassé Cinema
Ticket(s)
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid