Cinema of Dreams: Yeh Freedom Life

Priya Sen

Ter gelegenheid van BredaPhoto Festival, organiseren BredaPhoto en Chassé Cinema samen een reeks filmavonden: Cinema of Dreams. Aansluitend bij Theatre of Dreams staan de thema's hoop en verandering centraal. Op dinsdag 18 oktober presenteert Cinema of Dreams Yeh Freedom Life van Priya Sen.
Cinema of Dreams - Dinsdag 18 Oktober

Cinema of DreamsYeh Freedom Life

Datum
Dinsdag 18 Oktober

Tijd

19-21.15 uur
Locatie
Chassé Cinema, Claudius Prinsenlaan 8

Tickets

Voltarief € 10,00, verkrijgbaar via Chassé Cinema

Yea Freedom Life

De documentaire Yeh Freedom Life / This Freedom Life werd gedurende een jaar gefilmd in Ambedkar Nagar, een dichtbevolkte arbeiderswijk in Zuid-Delhi. De film toont ons twee zeer verschillende werelden van hoofdrolspeelsters, Sachi en Parveen, die er allebei veel liefjes op nahouden.

Sachi werkt bij een plaatselijke schoonheidssalon, Parveen runt de kleine kiosk van haar gezin op een druk kruispunt. Ze zijn omgeven door drukte van de stad én ze zijn allebei verliefd op andere vrouwen.

De film volgt hen in hun verlangen om, volgens Sachi, hun ‘freedom lives’ te vinden – levens buiten de constante controle en oordelen van de samenleving en hun gezin. Maar dit ‘vrijheidsleven’ maakt hen ook kwetsbaar wanneer liefde alleen binnen berperkingen geaccepteerd wordt.

 

CINEMA OF DREAMS: YEA FREEDOM LIFE, Dinsdag 18 Oktober, 19 - 21.15 uur, Chassé Cinema
Ticket(s)
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid