Ginkgo

Nicole Beutler Projects

Ter gelegenheid van BredaPhoto Festival, organiseren BredaPhoto en Chassé Theater samen randprogrammering met theater en filmavonden, aansluitend bij Theatre of Dreams. Op woensdag 21 september presenteren we Ginkgo van Nicole Beutler Projects.

Ginko

Na 8: METAMORPHOSIS komt choreograaf en beeldend theatermaker Nicole Beutler met een nieuwe unieke totaalervaring. In GINKGO or: 56 million years there were palm trees on the North Pole nemen vijf dansers, een thereminist en het koor van Consensus Vocalis afscheid van de wereld zoals we die kennen.

GINKGO or: 56 million years there were palm trees on the North Pole is een beeldende dansopera waarin stukken uit het requiem van Mozart klinken door een berg van afval. Le Cygne van componist Camille Saint-Saens herinnert je aan een mooi verleden. Terwijl weemoedige muziekstukken vervormen en vervliegen gaat dansend op de vuilnishopen van de beschaving de mensheid haar ondergang tegemoet.

Thereminist Dorit Chrysler beroert met haar handen onzichtbare snaren. Het koor van Consensus Vocalis leent zijn lichaam en stem aan ons verdriet. In een muzikaal filmisch landschap, gecomponeerd door Gary Shepherd, doen vijf performers een laatste extatische dans op het decor van overproductie, dat volledig bestaat uit ingezameld grofvuil. Gezamenlijk en alleen, menswezens vol passie, geëngageerd en woedend wordt er gevochten voor het voortbestaan van de mens in een onmogelijke wereld. Slechts de Ginkgo-boom, de Japanse notenboom die zelfs de kernexplosie in Hiroshima wist te doorstaan, blijft bestaan.

Met 8: METAMORPHOSIS (2019) en DIDO DIDO (2017) bewees Nicole Beutler een meester te zijn in het vormgeven van een gezamenlijk proces van verandering, rouw, loslaten en ontlading. GINKGO or: 56 million years ago there were palm trees on the North Pole is een zwanenzang op de mensheid, een reflectie over de dood en wat daarna komt. Beeldend, fysiek en muzikaal.

Met de trilogie RITUALS OF TRANSFORMATION nodigt Beutler de toeschouwers uit om de toekomst te oefenen: wat als alles verandert en de door de mens gemaakte wereld ten onder gaat? Wat als de aarde weer op adem komt? Ontstaat er dan een nieuwe balans tussen overlevenden, dier, mycelium en technologie? GINKGO or: 56 million years there were palm trees on the North Pole is het eerste deel.

Woensdag 21 september

Theatre of Dreams: Ginkgo

Datum
Woensdag 21 september

Tijd

20.30-22:00 uur
Locatie
Chassé Theatre, Claudius Prinsenlaan 8

Tickets

Vanaf € 10,00, verkrijgbaar via Chassé Theatre

GINKO- Wednesday 21 September, 8.30 - 10 PM, Chassé Theatre
Ticket(s)
Ginko Nicole Beutler Projects
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid