VPRO Tegenlicht x BredaPhoto Meetup: NFT Mania

NFT is de nieuwe Bitcoin. Of toch niet? Deze kruising van cryptovaluta en mediakunst roept vragen op. Wat betekent dit voor jou?
Over dit evenement

Wat is er aan de hand in de kunstwereld? Sommige kunstenaars ontvangen plotseling miljoenen voor hun digitale kunstwerken door de introductie van zogenaamde NFT’s. Deze ‘non-fungible tokens’ zijn een soort digitale eigendomsbewijzen die virtuele beelden verhandelbaar maken. Sinds een jaar zijn de NFTs de dure, nieuwe speeltjes van vaak jonge, anonieme verzamelaars met heel veel cryptogeld. De digitale match tussen cryptovaluta en mediakunst roept veel vragen op. Wordt hier een gehaaid piramidespel gespeeld of is er eindelijk een bron van inkomsten voor kunstenaars? En is deze hype een bubble die gaat klappen, of is de NFT onvermijdelijk in de toekomst van de kunst?

Deze VPRO Tegenlicht Meetup Breda wordt gepresenteerd door business verkenner, verbinder en versneller Robbert Paul Ferket.

Panelleden:

  • Noor Boiten is een multimediakunstenaar die werkt met video, fotografie en installatie, met een bijzondere interesse in filosofie. Het werk CHEAP GIFS $$$ Buy Now ! Is tijdens Bredaphoto te zien op station Breda. Wat is de rol en waarde van het ‘kunstobject’ in een wereld die zich snel voortstuwt naar een symbiose tussen het fysieke en het digitale bestaan? Een installatie als uiting van haar fascinatie voor de plotselinge opkomst van de NFT.
  • Jess Muntenaar is betrokken bij MetaRembrandt, een digitaal museum waar al het werk van Rembrandt van Rijn ‘geremasterd’ te bekijken zal zijn. De ontwikkeling wordt gefinancierd met de verkoop van achtduizend NFT’s van Nederlands beroemdste kunstwerk.
  • Mike Lelieveld van Handpicked agencies. Als ondernemer en web3 strateeg met een interesse in (digitale)kunst zijn NFTs voor hem geen onbekend terrein. Hij begeleidt merken bij het verkennen van deze nieuwe technologie en businessmodellen.

 

De aflevering NFT Mania van VPRO Tegenlicht is op 21 februari vertoond op NPO2 en online terug te zien. Praat erover door tijdens de Tegenlicht Meetup Breda.

Datum en tijd:
dinsdag 27 september
19:30 – 22:00 uur

Locatie:
Nieuwe Veste bibliotheek centrum, Makersbase
Molenstraat 6, Breda

Tickets:
Gratis toegang, reserveer je plek hier.

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid