Vrije Vogels Wandeling

Breid jouw bezoek aan de tentoonstelling uit met een wandeling door de binnenstad van Breda

Foto: Welkom in Breda
Vrije Vogels Wandeling

Heb je na het bezoeken van de tentoonstelling Vrije Vogels zin om de binnenstad van Breda met een andere blik te bekijken? Laat je verrassen door de Vrije Vogels Wandeling. Bezoek de installatie Vrije Vogels van Tina Farifteh in Galerie Ecker, eet in een vogelnestje, geniet van het uitzicht vanuit de rooftopbar en bekijk een aantal van de prachtige muurschilderingen in de stad.

Voel je vrij om de hotspots op deze route in je eigen volgorde en tempo te ontdekken. Klik hier om naar de route te gaan.

De wandeling is gratis en is ontwikkeld in samenwerking met Breda Marketing.

Extra activiteiten
Tijdens Vrije Vogels is er nog veel meer te doen. Zo is er een speurtocht voor jong en oud waarmee je zowel in de tentoonstelling als in de kerk vogels kunt spotten en meer leert over hun betekenissen. Geniet van het toepasselijke filmprogramma dat we organiseren i.s.m. Filmhuis Breda of kom naar een van de inlooprondleidingen op zaterdagmiddag of orgelconcerten op zondagochtend.

Vrije Vogels
Atelier EXB, BredaPhoto en de Grote Kerk Breda bundelen hun krachten en brengen van 16 september t/m 3 december 14 internationale topfotografen die hun eigen visie op vogels geven samen in fototentoonstelling Vrije Vogels. Vrije Vogels is als een volière van de wereld, van bekende stadsvogels tot de vogels in verre landen. De verschillende perspectieven van de fotografen nodigden de bezoeker uit om de vogels te bewonderen in hun leefomgeving. De foto’s tonen de verscheidenheid aan werelden waarin vogels leven en roepen tegelijkertijd vragen op over bedreigingen voor hun leefomgeving, waarvan klimaatverandering de meest alarmerende is. Dat de tentoonstelling plaatsvindt in de Grote Kerk Breda geeft de tentoonstelling een extra dimensie; van oudsher worden vogels en hun vleugels gezien als symbool van verbinding tussen de mens en het hogere. Ook in de Grote Kerk Breda vinden we een verscheidenheid aan vogels en hun symbolische betekenissen terug. Klik hier voor uitgebreide info.

Route en parkeren
De Grote Kerk Breda is goed te bereiken vanaf station Breda en is ongeveer 12 minuten lopen. Kom je met de fiets of brommer? Verkeerd gestalde fietsen worden regelmatig geruimd dus parkeer deze in één van de gratis fietsenstallingen in Breda. Klik hier voor de locatie van alle fietsenstallingen.

Om het centrum van Breda liggen diverse goed bereikbare parkeergelegenheden waarmee je op wandelafstand van de Grote Kerk bent. De twee dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de De Prins en De Barones. Klik hier voor de routebeschrijvingen: Parkeergarage De Prins of Parkeergarage De Barones

Ontdek Breda
Laat je voor of na jouw bezoek aan de tentoonstelling verrassen door al het overige dat de stad je te bieden heeft en voel je welkom in het gastvrije Breda. Meer info: welkominbreda.nl

Breid je bezoek uit met een wandeling
Klik hier voor de route
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid