Kevin Osepa

Klof, Bario di Spiritu

Kevin Osepa Klof, La Protektora
Kevin Osepa Klof, Zumbi Ayo
Klof (kloof), is een met bomen omzoomde weg op Curaçao. Het is een plek omgeven door mysterie: van oudsher gaan er verhalen over geesten die zich daar schuilhouden en vreemde dingen die gebeuren. Deze verhalen vinden hun oorsprong in de opstand van de tot slaaf gemaakten tegen de Nederlandse onderdrukkers in 1795. Kevin Osepa vertelt de verhalen over verleden, heden en toekomst van Klof, Bario di Spiritu in fotografie, video, licht en soundscapes.
“Met dit project wil ik onderzoeken hoe een plek zó'n turbulente geschiedenis kan hebben, dat het een eigen leven is gaan leiden. Ik wil vooral weten hoe een generatie met deze geschiedenis omgaat, door steeds nieuwe verhalen te verbinden met het verleden en zo de betekenis ervan voortdurend vorm te geven. De verhalen variëren van de magische aspecten van het ervaren van duistere krachten, tot jezelf beschermen met rituelen en de harde realiteit van dodelijke auto-ongelukken.”
Hoe een verhaal de tijd overstijgt en overleeft, zegt veel over het individu, een groep of een populatie. Klof, Bario di Spiritu vertelt niet alleen het verhaal van een plek die vaak wordt genegeerd, maar wil ook een groter deel van de Nederlands Caribische identiteit schetsen. Een identiteit die vaak over het hoofd wordt gezien als we het over het Nederlandse Koninkrijk hebben. Terwijl postkoloniale verhalen onder de aandacht gebracht moeten worden.
Forhanna en BredaPhoto ondersteunden Kevin Osepa bij de ontwikkeling van Klof, Bario di Spiritu, die hij voor het eerst in zijn geheel exposeert op BredaPhoto 2022. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.
Over Kevin Osepa

Kevin Osepa (Curaçao, 1994) woont en werkt in Amsterdam. Hij is gefascineerd door thema’s als afro-spiritualiteit, seksualiteit, mannelijkheid en dekolonisatie. Zijn verhalen zijn autobiografisch van vorm, maar onderzoeken grotere sociale implicaties en relevantie. Osepa gebruikt verschillende media, waaronder fotografie en film, om zijn verhalen te vertellen. In 2020 werd hij genomineerd voor de Beste Korte Film op het Nederlands Film Festival.

Locatie: Stokvishallen

Kevin Osepa KLOF, Papa Kayente
Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid