BredaPhoto Festival - Journeys is open!

Journeys toont ruim 50 fotografen en kunstenaars

Het is zover! Dan deuren van de 11e editie van het BredaPhoto Festival zijn geopend. Meer dan zeven weken lang tonen internationale topfotografen zij aan zij met jonge talenten hun visie op het thema Journeys. Dit thema staat voor de reis van ontwikkelingen in het leven die alles op z’n kop kunnen zetten. Journeys brengt ruim 50 fotografen en kunstenaars bijeen die met hun verhalen bezoekers willen inspireren, misschien wel om zelf een nieuw pad in te slaan.

We kijken terug op een bijzonder openingsweekend vol inspirerende artist talks, tours op verschillende locaties, de eerste BredaPhoto Beam Night en een unieke performance van Mónica Alcázar-Duarte.

Je vindt op onze website meer informatie over de locaties en alle deelnemende fotografen en kunstenaars.

 

Jeike Wullms

Plan je bezoek
BredaPhoto Festival Journeys is te bezoeken van 13 september tot en met 3 november 2024. Op zondag 6 oktober is het festival gesloten i.v.m. de Singelloop.

Openingstijden
Dinsdag – Zondag: 10:00 tot 17:00 uur
Kijk voor speciale events buiten de openingstijden in onze eventkalender.

Haal meer uit je bezoek aan het BredaPhoto Festival

Rondleidingen
Tijdens een rondleiding op ’t Zoet of bij Carré Chassé ontdek je de bijzondere verhalen achter het werk van verschillende fotografen uit binnen- en buitenland. De rondleidingen duren een uur en je kunt kiezen uit twee verschillende locaties en tijden.

Let op: naast je ticket voor de rondleiding heb je ook een ticket voor het BredaPhoto Festival nodig. Boek een rondleiding minimaal 24 uur van tevoren.

Rondleiding of event op maat
Wil je een exclusieve rondleiding voor je eigen groep? Je kan een privé-rondleiding boeken voor maximaal 15 personen. Dit kost €75,- bovenop de entreetickets. Neem contact op met info@bredaphoto.nl voor meer informatie.

Kom je met een grotere groep en wil je een rondleiding of event op maat? Of ben je op zoek naar de mogelijkheden voor jouw studenten of clubleden? Neem voor een offerte op maat contact op met info@bredaphoto.nl

BredaPhoto bezoeken met scholieren voor primair of secundair onderwijs? Kijk voor de mogelijkheden en ons educatief programma bij onze webpagina Educatie.

Jeike Wullms
Genoeg te beleven

Activiteiten
Tijdens het BredaPhoto festival is er nog veel meer te doen! Boek een rondleiding, ga op speurtocht, bekijk de mooiste kunstfilms , leer meditatief kijken, fiets de huiskamerroute, volg een workshop fotografie, stap in een bootje, loop de wandelroute of geniet van talks, muziek, theatervoorstellingen en performances. Bekijk hier de pagina met evenementen.

Veerpont
Tot en met 5 oktober varen er tijdens BredaPhoto festival bootjes tussen verschillende locaties op zaterdag en zondag. Je stapt op het bootje vanaf Belcrum Beach, Stadspark ’t Zoet en Passantenhaven Noord aangegeven op de kaart hieronder. Koop hier tickets voor de veerpont. Het ticket voor de veerpont geeft ook toegang voor een eenmalig bezoek aan het drijvende kunstwerk ‘De Veerman’ van CrossArts.

Fietstaxi
De BredaPhoto fietstaxi rijdt op zaterdag en zondag tussen 11:00 en 17:00. Je kunt opstappen op Breda centraal station. Staat de fietstaxi er even niet, dan is hij waarschijnlijk onderweg naar een BredaPhoto locatie! Je kunt het nummer op het bordje bij de opstapplaats bellen.

Activiteiten voor kinderen en gezinnen
Een bezoek aan het BredaPhoto festival is leuk voor het hele gezin. De speurtocht voor kinderen van 8 tot 12 jaar in te koop in de Explore Breda Store en in de festival shop van festival locatie Carré Chasse. Ga op reis langs de verschillende BredaPhoto Festival locaties met een eigen BredaPhoto paspoort!

Nieuwe Veste organiseert elke zaterdag leuke naschoolse activiteiten voor kinderen gedurende het festival. Bekijk het programma hier.

Bredase hotspots & arrangementen
Combineer jouw bezoek aan het festival met een heerlijk BredaPhoto arrangement bij de tofste Bredase hotspots. Bekijk het overzicht hier.

Festivalsfeer
Op buitenlocatie ’t Zoet voel je in de weekenden een echte festivalsfeer. Je kunt hier ontspannen met een drankje of een lunch van de IJsbroers. Daarnaast zijn er op deze locatie diverse optredens, workshops en andere activiteiten te beleven. Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Ontdek Breda
Teveel om in één dag te beleven? Maak er een weekend van met het tweedaagse ticket! Wil je meer van Breda ontdekken? Ga dan naar explorebreda.com of bezoek de Explore Breda Store tijdens je bezoek aan Breda.

Jeike Wullms
Tickets

Er zijn drie soorten tickets verkrijgbaar voor het BredaPhoto Festival: een dagticket, een tweedaags ticket en een passe-partout.

Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het festival. BredaPas houders hebben gratis toegang tot het festival. Jongerentickets en BredaPas tickets zijn hier te verkrijgen. Neem voor je bezoek je ID en BredaPas mee.

Met een CJP-kaart ontvang je €7,50 korting op een dagticket. Neem voor je bezoek je CJP pas mee

Dagtickets zijn geldig op de door jou gekozen dag. Wil je de locaties en exposities bezoeken verspreid over twee dagen? Kies dan voor een tweedaags ticket. Wil je zeven weken lang van het festival genieten wanneer het jou uitkomt? Kies dan voor een passe-partout. Bekijk het hele overzicht hier.

Jeike Wullms