BredaPhoto - Een leuk uitje voor het hele gezin

herfstvakantie-tips

Nog tot en met 3 november tovert BredaPhoto de stad Breda om tot een groot podium voor fotografie en video. BredaPhoto is een leuk uitje voor het gehele gezin.

Het thema is Journeys, reizen in de breedste zin van het woord; fysieke reizen, vakanties, familiebezoek en fantasierijke droomreizen. Naast tentoonstellingen van internationale topfotografen op meer dan 7 locaties in Breda, organiseert BredaPhoto (samen met partners) een aantal activiteiten speciaal voor kinderen. Ontdek ze hieronder!

Plan hier je bezoek aan het festival. Lees hier meer over BredaPhoto Festival 2024 – Journeys.

Het BredaPhoto Festival is tot 18 jaar gratis te bezoeken.

De BredaPhoto speurtocht

De kinderspeurtocht is meer dan alleen foto’s kijken! Het is een ontdekkingstocht langs de locaties Carré Chassé, ’t Zoet en de Backer + Rueb hal voor kinderen van 7 tot 11 jaar.

Terwijl kinderen op avontuur gaan en opdrachten uitvoeren, leren ze ook over de verschillende fotografen, beeldtaal en hoe ze hun eigen creativiteit kunnen uiten.  Aan het einde van elke locatie verdienen ze een mooie stempel in hun Journeys-paspoort. Alle stempels verzameld? Dan zijn ze officieel ‘reiziger’ van BredaPhoto Festival.

Het Journeys paspoort/speurtocht is gratis verkrijgbaar bij de Explore Breda Store of in de festivalshop van Carré Chassé op vertoning van een BredaPhoto ticket.

Familievoorstelling 'De Volle Vuilkar' op 't Zoet

“In de familievoorstelling De Volle Vuilkar ligt een poëtisch motto verscholen”

De Volkskrant ☆☆☆☆

Stap via de laadklep IN de vuilniswagen: zo ziet vergankelijkheid eruit, het is er een ratjetoe. Het afval komt stilaan tot leven, te beginnen met Wim, alias de vuilkar zelf: ‘Welkom in mijn stalen buik.’

Juup Luijten, Vuilman op de wagen, vertelt: “De voorwerpen worden tot leven gewekt met behulp van videoprojecties en stemmen. Met die opnamen lichten we in 3D de verschillende voorwerpen uit, van brievenbus, fietsen, walnoten, tot speldjes, sokken en plastic. Kortom, alles wat mensen niet meer nodig zouden kunnen hebben.”

De rommeldingen in de XL-afvalcontainer op wielen doen hun beklag – omdat ze zich afgedankt voelen. “Maar gaandeweg komen ze erachter dat ze wel degelijk zijn gezien, niet alleen door elkaar maar ook door de aanwezigen, en natuurlijk door Wim.”

Meer informatie

Fotografieworkshop door Artstudio23

Op zondag 20 oktober en zondag 27 oktober verzorgt Artstudio23 twee gratis fotografieworkshops voor kinderen van 10 tot 16 jaar. Tijdens deze workshops op ’t Zoet leren ze op een bijzondere en creatieve manier vast te leggen wat hen in deze omgeving inspireert. Er worden verschillende technieken en trucs met de smartphone of camera uitgelegd. De kinderen leren hoe ze slim gebruik kunnen maken van schaduw, zelf schaduwen kunnen creëren en hoe weerspiegelingen een rol kunnen spelen in foto’s. Er is volop ruimte om je eigen creativiteit te laten zien.

Breng bij deelname aan de workshop zelf een telefoon met camera of een ander soort camera mee.
De workshops zijn gratis!

Meer informatie en aanmelden kan hier.

Familie activiteiten bij Nieuwe Veste

De Nieuwe Veste heeft veel leuke en creatieve BredaPhoto activiteiten voor kinderen op de planning staan!

  • Greenscreen
    In de makersbase van de Nieuwe Veste staat op verschillende zaterdagmiddagen een Greenscreen met attributen die je kunt gebruiken om een creatieve foto te maken.
  • Workshop stopmotion met als thema reizen (Schrijf je tijdig in!)
    Hier ga je in de makersbase samen aan de slag om een te gek stopmotion filmpje te maken.
  • Eigenwijze reisverhalen  
    Een verhalenverteller vertelt reisverhalen. Fictieve maar ook klassieke verhalen uit de oudheid waarin de goden op reis gaan kome aan bod.
  • Workshop striptekenen: Avonturenreizen (Schrijf je tijdig in!) Onder begeleiding van een docent striptekenen ga je zelf aan de gang om een kort reisstripverhaal te maken.

    Bekijk de website voor meer informatie.

Nieuwe Veste