Projects

Bijzondere samenwerkingen

BredaPhoto X Asko Schönberg

Asko|Schönberg presenteert in samenwerking met BredaPhoto Islands, het nieuwste werk van componist Richard Ayres. Islands gaat in première op 8 december 2022 in Muziekgebouw aan het IJ en is vervolgens ook te zien in De Doelen in Rotterdam op 1 april 2023. Samen met kunstenaarsduo Nest schept Ayres negentien imaginaire eilanden, waarin livemuziek, elektronica, beeldende kunst, fotografie, video en performance samengaan. Lees meer

 

Forhanna

Forhanna is ervan overtuigd dat de toekomst van de fotografie besloten ligt in de capaciteit van het medium om verhalen te vertellen. Daarom doet de stichting onderzoek naar visuele verhalen, ondersteunt zij de ontwikkeling van verhalende fotografie projecten en verzamelt zij in de Forhanna Collectie fotografische series die bijzondere verhalen vertellen.

BredaPhoto en Forhanna werken al jarenlang samen en hebben gezamenlijk verschillende projecten ondersteund. Zo ondersteunden zij drie jaar lang Kevin Osepa in de ontwikkeling van zijn project Klof, Bario di Spiritu waarin hij het gezamenlijke slavernijverleden van Nederland en de Caraïben vanuit een alternatief perspectief belicht en daarmee bespreekbaar maakt.

Klof is de naam van een met bomen omzoomde weg op Curaçao. Een plek die omgeven is door mysterie: van oudsher gaan er verhalen rond over geesten die er zich schuilhouden en vreemde dingen die er gebeuren. Deze verhalen vinden hun oorsprong in de opstand van de tot slaaf gemaakten tegen de Nederlandse onderdrukkers in 1795. Kevin Osepa vertelt in fotografie, video, licht en soundscapes de verhalen over het verleden, het heden en de toekomst van Klof. Op BredaPhoto 2022 kwamen deze verhalen samen in Klof, Bario di Spiritu. Het was eerste keer dat hij het project in zijn geheel toonde. Lees hier meer.

 

 

Kevin Osepa Klof, Bario di Spiritu
Kevin Osepa Klof, Bario di Spiritu
Buddy to Buddy

Als er geen obstakels zijn, als alles mogelijk is, wat is dan je grootste droom? Die vraag stelde fotograaf Ilse Wolf aan nieuwkomers voor het project dat zij voor BredaPhoto en Buddy to Buddy Breda startte. Het eindresultaat Journey of my dreams is een co-productie geworden van Wolf en vijf Bredaase nieuwkomers en was te zien in de Foodhall Breda tijdens BredaPhoto Festival 2022.

Ilse Wolf, Amara Youla, Heaven Zaid, Asieh Cheldavi, Mahmoud Al asadi  en Islam Abtarkhanov droomden hiervoor samen over een toekomst waarin alles mogelijk is.Lees hier meer over het project.

Wij gebruiken cookies om een optimale ervaring te creëren. Ga voor meer informatie naar ons Privacybeleid