Portfolio Reviews

Voor professionele fotografen en studenten

Tijdens het festival organiseren we de Online Portfolio Reviews op drie verschillende zaterdagen: 10 september, 1 oktober en 15 oktober. De reviews zullen online plaatsvinden via Zoom. Met de reviews verbinden we professionals met talenten en geven we ze waardevolle feedback op hun werk.
Tijdens BredaPhoto zal er een speciale plek zijn voor de Online International Talent Portfolio Review. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de portfolio reviews online via Zoom te organiseren. Dit is makkelijker om internationale contacten te bereiken. Zonder het milieu te belasten met allerlei reisbewegingen zijn we in staat om mensen uit verschillende landen met elkaar in contact te brengen. We hebben ervoor gekozen om deze online portfolio reviews te organiseren op drie zaterdagen in september en oktober.
Wij zullen professionals uit het veld in contact brengen met talenten van de kunstacademies waarmee wij reeds samenwerken. Hun portfolio's en die van andere opkomende talenten zullen worden beoordeeld door professionals binnen de wereld van de fotografie. Als reviewers hebben we een selectie van curatoren, redacteuren, uitgevers en fotografen uitgenodigd.
Planning van de Reviews

 

Zaterdag 10 September 2022

Rob van Hoesel – Uitgeverij Eriskay Connection

Alexey Shlyk – Fotograaf

Daan Zuijderwijk – Fotograaf

Valeria Posada Villada – Foam

Jeroen Toirkens – Fotograaf

Voor de andere Portfolio Reviews kijk hier
Biografieën van de reviewers

 

Alexey Shlyk – Fotograaf

Alexey Shlyk (1986) is een in Wit-Rusland geboren kunstenaar die woont en werkt in Antwerpen, België. In 2008 behaalde hij een MA in wiskunde, gevolgd door een MA in fotografie aan het KASKA, Antwerpen en een MA in onderzoek in kunst en design in Sint-Lucas, Antwerpen.

Shlyk heeft solotentoonstellingen gehad in Wit-Rusland, België, Noorwegen en Rusland en heeft deelgenomen aan verschillende fotofestivals en kunstbeurzen: Breda Photo, Format, Belfast Photo Festival, Art Brussels, Untitled Miami, Photo Phnom Penh, Darmstädter Tage der Fotografie en Photo España.

Als erkenning voor zijn werk heeft Shlyk verschillende prijzen en nominaties ontvangen, waaronder ArtContest, Carte Blanche Paris Photo, LensCulture Emerging Talents Award, Prijs Roger De Conynck, Prix Levallois (shortlist), Publieksprijs bij ING Unseen Talent Award en COVID-19 FOMU werkbeurs.

Zijn werk werd o.a. gepubliceerd in GEO Germany, British Journal of Photography, Artpress, Fisheye, Corriere della Sera, Néon en De Standaard.

Daan Zuijderwijk – Fotograaf

Daan Zuijderwijk (1974, Sassenheim) is afgestudeerd aan de St. Joost School voor Kunst en Vormgeving in Breda. Sinds 2017 reist hij door Europa met zijn partner Maaike Vergouwe en hun drie dochters. Op zoek naar een leven dichter bij de natuur en met een kleine ecologische voetafdruk. Door middel van zijn fotografische nachtlandschappen onderzoekt Zuijderwijk de relatie tussen mens en natuur. Zuijderwijk ‘manipuleert’ het landschap door lijnen, cirkels, kleur of licht toe te voegen aan zijn visuele interpretaties in een poging om de verborgen aspecten ervan te onthullen. Of juist te benadrukken dat onze perceptie van het landschap een samenspel is van onze zintuigen en verbeelding. In 2019 publiceerden Zuijderwijk en Vergouwe het boek “Mapping.

Jeroen Toirkens – Fotograaf

Jeroen Toirkens (Nederland, 1971) studeerde Fotografische Vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en werkt sinds 1995 als zelfstandig fotograaf en filmmaker. Hij richt zich op sociale documentaire fotografie en slow-journalism en publiceerde veelvuldig in nationale en internationale kranten en tijdschriften. Zijn boek Nomad (2011) over de laatste levende nomaden van het noordelijk halfrond heeft de prestigieuze Canon prijs gewonnen voor het beste innovatieve fotoverhaal. Zijn laatste project in samenwerking met schrijver en journalist Jelle Brandt Corstius, Borealis – over de noordelijke bossen en hun bewoners, resulteerde in een boek en een tentoonstelling die te zien is geweest in het Fotomuseum Den Haag en momenteel te zien is in het Anchorage Museum in Alaska.

Rob van Hoesel – Uitgeverij Eriskay Connection

Rob van Hoesel (1974) studeerde grafische vormgeving aan het St.Joost in Breda (NL), waar hij in 2002 afstudeerde. Hij werkte 4 jaar bij ontwerpbureau Kummer & Herrman in Utrecht en startte eind 2005 de studio. In 2011 startte hij een onafhankelijke uitgeverij genaamd The Eriskay Connection. Eriskay Connection werkt voornamelijk aan boekontwerp en redactionele projecten naast culturele identiteiten en print campagnes. Ze zijn vooral geïnteresseerd in projecten die een relevante materie in kaart brengen, inzicht geven in de wereld waarin we leven, een verhaal vertellen, een statement maken, een geschiedenis blootleggen of richting geven aan onze blik op de toekomst. En ze houden van kunstprojecten die flirten met wetenschap…

Valeria Posada Villada – Assistant curator Foam

Assistent Curator Publieke Praktijk bij Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Historicus, schrijver en onderzoeker. BA in Geschiedenis en MA in Kunst en Museum Studies.